NYHETER_BYGG

Boligen som vokser

24. aug. 2001 - 10:28

Det er Veidekke som lanserer dette konseptet. Leiligheten består av to eller tre moduler og varierer mellom 40–80 kvadratmeter. Eieren kan selv benytte den ene delen mens de andre kan leies ut. Utleiedelen består av hybel med bad og egen inngang, og er adskilt fra leiligheten med låst dør.

På denne måten vil månedlige utgifter bli lave. For en toroms leilighet med åpen kjøkkenløsning vil leien ligge i underkant av 3500 kroner per måned.

For å få kjøpt leilighetene må man være under en viss alder. Leilighetene vil også være prisregulert med egne bestemmelser i borettslagets vedtekter for å hindre spekulasjon. De unge behøver ikke stille med egenkapital men det stilles som krav at de har skattbar inntekt.

Leilighetene bygges med husbanklån med nedbetalingstid over 20 år. Felleskostnadene ligger på 150 kroner pr. kvadratmeter per år. Det første prosjektet blir bygget på Bergheim mellom Dragvoll og Gløshaugen i Trondheim dersom alt går etter planen.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.