BYGG

Boligblokk kollapset i Ålesund

26. mars 2008 - 07:15

Opptil seks etasjer skal ha kollapset i en boligblokk i Fjelltunveien 31 i Ålesund klokken 03.37 onsdag.

Det er kaotiske tilstander i Ålesund i morgentimene onsdag, ifølge Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Les også:

– En boligblokk har rast sammen i Fjelltunveien i Ålesund. Det er flere skadde og vi holder på å ta ut overlevende. Hele staben er kalt inn, sier operasjonsleder Audun Vartdal ved Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Fanget på innsiden

Sykehuset i Ålesund opplyser til Nettavisen ved 06.15-tiden at totalt 22 personer er sendt til sykehus. To av disse er lettere skadd. Fem skal være savnet.

– Det jobbes knallhardt der nå. Jeg har fått opplyst at seks etasjer har kollapset. Anslagsvis tror politiet det er 20 personer som er inne i etasjene, men det er ennå usikkert, sa vakthavende Eirik Walle ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til NTB tidligere natt til onsdag.

Redningssentralen sender ned sitt Sea King helikopter for å assistere politiet.

– Foreløpig virker det som dette har katastrofemessige dimensjoner ved seg. Vi vet ikke hva helikopteret kan brukes til, men vi håper det nytter, sier Walle.

Full katastrofealarm

– Dette er en stor kollaps. Det satt folk fastklemt helt ned i første etasje. Vi har hentet personer ned med stiger. Noen har kommet seg ut på verandaer og til vinduer for egen maskin, sier operatør Kjetil Iversen på 110-sentralen til NTB.

Brannvesenet har fått avstengt en gasslekkasje, i tillegg har det vært tilløp til brann på stedet. Beboerne fra naboblokken, som er av samme type som den kollapsede, er også blitt evakuert ut. Alt tilgjengelig personell er kalt inn. Blokken skal være fullstendig rasert.

– Sivilforsvaret er på plass med ekstrautstyr. Det rigges opp varmetelt til dem vi evakuerer. Brannvesenet fra nabokommunen Sula er også på vei, sier Iversen.

Voldsomt smell

Ifølge ham er det ennå ikke mulig å si noe om skadeomfanget. Ved 05.30-tiden hentes det fremdeles mennesker ut av ruinene.

En av beboerne i blokken sier til Sunnmørsposten at det var et voldsomt smell som vekket dem som bodde i huset:

– Huset ble skutt ti meter fram og vi måtte klatre ned fra balkongen. Hele første etasje er rasert vekk. Det var som et jordskjelv, sier en av dem som bodde i huset og opplevde dramaet.

Øyenvitner sier at det ser ut til at deler av fjellgrunnen har rast ut, og dermed forårsaket kollapsen.

Over 20 skadde

Over 20 personer var onsdag morgen brakt inn til sykehuset i Ålesund med lettere skader etter kollapset.

– Til nå har vi ikke fått inn noen som er alvorlig skadd. Men vi har ikke full oversikt over situasjonen på skadestedet, sier fagdirektør Odd Veddeng ved Ålesund sjukehus til NTB.

Sykehuset mobiliserte alt tilgjengelig personell etter ulykken. Også ved St. Olavs hospital i Trondheim er akuttmottaket i beredskap, forteller Veddeng.

Boligblokken lå i Fjelltunveien 31 like bak den gamle svømmehallen i Ålesund. Dette er ca. 800 meter øst for sentrumskjernen i byen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.