IKT

Bok for digitalfotografer

Odd Valmot
12. mars 2002 - 11:48

Kai Thon:

Digitale bilder - bit for bit

Forlag: Lexmark Norge.

ISBN nummer: 82-996048-2-6I mylderet av manualer, kurs og andre bøker om dette emnet, skiller Kai Thons nye bok Digitale bilder - bit for bit seg ut. Thon mestrer balansekunsten mellom det lettforståelige og grundige. Boka gjør deg ikke til fotograf, men den gir deg en oversikt over det du trenger, fra bruken av digitalkameraet til bildene skal redigeres, arkiveres og skrives ut eller sendes på en PC.

Selv om boka er for alle, er det spesielt to grupper som vil ha spesielt utbytte av den: Den ene er de som vet litt om tradisjonell fotografering, men lite om digital. Den andre målgruppen er de som kan en del om data, men lite om fotografering.

Boka på 174 sider er rikt illustrert i farger og bygd opp med små selvstendige avsnitt som gir oversikt over det kompliserte materialet og gjør det enkelt å forstå. Boka har på slutten en omfattende ordliste som forklarer alle de ulike begrepene som digitalfotografen trenger på sin vei mot kunnskap.

Kai Thon har lang fartstid både i fotobransjen og som fotojournalist. Han har jobbet med foto så å si hele sitt yrkesaktive liv. I 15 år var han redaktør for landets ledende fotoblad, Fotografi, der han gradvis ble mer "digital". I dag driver han sitt eget nettsted, digit.no, og han går for å være den fremste autoriteten på digital fotografering i Norge.

Les mer om: