NYHETER

Boet i Oslo Vei stevner Oslo kommune

Konkursboet i Oslo Vei leverte mandag 18. september 2013 stevning til Oslo tingrett hvor konkursboet krever erstatning for tap  på rundt 500 millioner kroner fra Oslo kommune.

- Den politiske ledelsen i Oslo kommune tvang frem en konkurs i Oslo Vei AS og lot virksomhetens nærmere 300 ansatte, lokale underleverandører, banker og andre kreditorer ta regningen sier Tom Hugo Ottesen, bostyrer for konkursboet i Oslo Vei.  Bildet fra ett av de siste prosjektene Oslo vei hadde - renoveringen av Bogstadveien i Oslo. Foto: Jarle Skoglund
- Den politiske ledelsen i Oslo kommune tvang frem en konkurs i Oslo Vei AS og lot virksomhetens nærmere 300 ansatte, lokale underleverandører, banker og andre kreditorer ta regningen sier Tom Hugo Ottesen, bostyrer for konkursboet i Oslo Vei. Bildet fra ett av de siste prosjektene Oslo vei hadde - renoveringen av Bogstadveien i Oslo. Foto: Jarle Skoglund
21. nov. 2013 - 09:13

Bakgrunnen for kravet er at Oslo kommune blandet roller og aktivt bidro til konkursen i Oslo Vei AS i desember i fjor.

- Den politiske ledelsen i Oslo kommune tvang frem en konkurs i Oslo Vei AS og lot virksomhetens nærmere 300 ansatte, lokale underleverandører, banker og andre kreditorer ta regningen. Dette er en svært beklagelig situasjon, men vi ser ingen annen utvei for å beskytte kreditorene enn å kreve erstatning fra Oslo kommune, sier Tom Hugo Ottesen, bostyrer for konkursboet i Oslo Vei.

Bostyret påpeker at Oslo kommunes mange roller som både eier, reguleringsmyndighet og kontraktspart ikke har blitt utøvd på lovlig måte. Oslo kommune har ifølge bostyret blandet sine roller på utilbørlig vis for å ivareta politiske interesser, og dette har medført betydelige tap for ansatte som mistet jobben og leverandører som ikke fikk betalt.

Konkursboets krav på erstatning er basert på at Oslo kommune stanset Oslo Vei AS' uttak av steinmasser ved Huken pukk- og asfaltverket i november 2010, og senere instruks i september 2012 om å avvikle virksomheten på Huken. Huken var avgjørende for Oslo Veis evne til å dekke selskapets økonomiske forpliktelser.

Oslo kommune var fullt klar over at konsekvensene av den politiske beslutningen om å avvikle Huken ville være konkurs i Oslo Vei AS, med mindre kommunen tilførte selskapet friske midler. På det avgjørende tidspunkt var imidlertid kommunen ikke villig til å tilføre Oslo Vei midler, og styret i selskapet måtte derfor begjære oppbud i desember 2012.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.