BYGG

BNL venter mer hvitt arbeid

VIL SKATTE: BNL-sjef Ketil Lyng er glad for at det blir vanskeligere å snyte på skatten og momsen for håndtverkere.
VIL SKATTE: BNL-sjef Ketil Lyng er glad for at det blir vanskeligere å snyte på skatten og momsen for håndtverkere. Bilde: Joachim Seehusen
Joachim Seehusen
13. okt. 2009 - 12:02

I forslaget til statsbudsjett for 2010 er det lagt inn regler som fører til at den som betaler en håndverker kontantbeløp over 10 000 kroner kan bli medansvarlig for skatte- og momsunndragelser.

Ikke fradrag

Forslaget er en oppfølging av arbeidet gjort i Skatteunndragelsesutvalget.

Videre innfører regjeringen et forslag om at næringsdrivende og andre vil ikke få fradrag i skatteregnskapet eller i momsregnskapet for kostnader over 10.000 kroner som er betalt kontant.

Fornøyd

Byggenæringens Landsforening, BNL, tror dette vil bidra til at mer av arbeidet utføres hvitt og at konkurransen skjer mer på like vilkår.

– BNL ser positivt på at det blir vanskeligere å bruke skatte- og momsunndragelser som konkurranseelement i forbrukermarkedet. Dette er et viktig bidrag til å sikre like konkurranseforhold og få bukt med svart arbeid, sier administrerende direktør Ketil Lyng i BNL.

– BNL har også bidratt til å frikjøpe standardkontrakter for forbrukerkjøp. Sammen med Regjeringens forslag vil det føre til bedre beskyttelse for forbrukerne, påpeker Lyng.

– Jeg oppfordrer forbrukerne til å bruke standardkontrakter når de skal inngå avtale om kjøp av tjenester fra en håndverker.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.