BYGG

BNL frykter kompetanseflukt

Joachim Seehusen
11. des. 2008 - 07:14

– De beskrev en utfordrende situasjon og kom med mange konstruktive forslag, sier statssekretær Øyvind Slåke i Nærings- og handelsdepartementet etter møtet med BNL onsdag.

Han sier møtet kun var ment for innspill og vil ikke uttale seg om hva Næringsdepartementet vil kunne møte byggenæringen med.

Les også: – Nå kommer raset

Ketil Lyng, administrerende direktør i BNL, sier seg også fornøyd, etter en hel serie møter med politikere gjennom forrige og denne uken.

– Venstre hadde ikke tid til å møte oss, ellers har vi truffet alle partiene. Så har vi hatt møte med Kommunaldepartementet, Arbeidsdepartementet og nå sist med Nærings- og handelsdepartementet.

Stor forståelse

– Hele det politiske miljøet og alle berørte departementer har veldig stor forståelse for de problemstillingene vi står overfor, og for at vi har spilt inn så konkrete tiltak, sier Lyng.

Krever redningspakke for bygg

Konkursflom i byggenæringen

Frykter tap av flere kull

Lyng viser til at ved forrige nedgangsperiode på nittitallet mistet næringen hele fem årskull ungdommer som ikke ville utdanne seg for bygg- og anleggsnæringen.

– En ting er at fagfolk forsvinner, men de unge vil heller ikke ta utdanningen. Dette kan bli dramatisk, derfor er det så viktig at myndighetene nå sysselsetter så mange de kan med oppgaver som likevel ligger der, sier BNL-sjefen.

Bonanza

– Vi ber ikke om å bli skjermet, vi skal ta vår del av støyten, sier Lyng. Hvor stor del det er, for eksempel målt i ledighet, vil han ikke tallfeste.

– Behovet for boliger og næringsbygg er jo ikke forsvunnet, det er bare etterspørselen som er borte. Når det snur kan vi få en eksplosiv vekst i etterspørselen. Hvis næringen da ikke lenger kan stille med fagfolk får vi en bonanzasituasjon. Det må vi unngå, sier Lyng.

Venter 60.000 arbeidsledige

Bygg: Nedgangen fortsetter

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.