BMO sikret seg nye fergekai-jobber på Randsfjorden

BMO Entreprenør har sikret seg kontrakt for bygging av to nye fergekaier for Innlandet fylkeskommune, verdt 37,5 millioner kroner.

De nye fergekaiene til Randsfjordferga skal stå ferdig i løpet av august.
De nye fergekaiene til Randsfjordferga skal stå ferdig i løpet av august.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
7. jan. 2021 - 10:01

– Innlandet Fylkeskommune tildelte oss denne uken arbeidene med byggingen av to nye fergekaier på Randsfjorden i Gran kommune, sier administrerende direktør i BMO Entreprenør, Jeppe Raaholt i en pressemelding.

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram på vei ned leideren på KV Bjørnøya. Kystvaktfartøyet er bygget på Vard Langsten. Verfttsdirektøren hevder at de også kan bygge fregatter.
Les også

Forsvarets gigantsatsing: Utelukker ikke at fregatter og andre fartøy vil bygges i utlandet

En av få innenlandsferger

Randsfjorden ligger i Innlandet fylke og er den fjerde største innsjøen i Norge. Innsjøen er hele 77 kilometer lang og omtrent midt på krysses sjøen av Randsfjordferga som går mellom Horn og Tangen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Fergestrekningen er en av svært få innenlands fergestrekninger her i landet, og fergekaiene på begge sider skal nå erstattes i forbindelse med at fergestrekningen får ny, elektrisk ferge til høsten. Det er jobben med å erstatte, fornye og elektrifisere fergekaiene på begge sider at BMO Entreprenør nå har blitt tildelt. Kontrakten har en samlet verdi på 37,5 millioner kroner.

– Arbeidet begynner så å si umiddelbart og begge de nye fergekaiene skal stå ferdig i løpet av august, sier Raaholt.

Bygger om til ny og større ferge

Arbeidet som skal utføres på begge sider av fjorden inkluderer bygging av nye, bredere kjørebruer, som passer til den nye fergen. De gamle tekniske husene på begge sider skal rives og erstattes med nye, tekniske bygg. På Horn skal også den gamle slippen erstattes med en ny, hvor det også skal bygges snuplass for kollektivtrafikk.

– Fergekaier er et område hvor vi over mange år har opparbeidet oss betydelig kompetanse. I konkurranse med to andre tilbydere scoret vi best både på kompetanse og pris, noe som var utslagsgivende for tildelingen, sier Raaholt.

Les også

Mesta kan kapre kontrakt til 222 millioner

Betydelig aktivitet etter rolig halvår

Tildelingen føyer seg inn i rekken av kontrakter BMO Entreprenør har signert den siste måneden. Endúrs datterselskap sikret seg rett før jul nye kontrakter for cirka 40 millioner kroner. På bare noen få uker har dermed BMO Entreprenør sikret seg nye jobber for rundt 80 millioner kroner. 

– Det er gledelig å registrere at det nå er betydelig markedsaktivitet etter en unormalt rolig sommer, høst og tidlig vinter. Det er nå vesentlig mer som skjer, noe som gjør at vi ser positivt på utviklingen i 2021, sier Raaholt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.