NYHETER

BME og Hafslund fikk de første oppdragene på Sinsen

Kampen om den første kontrakten på storprosjektet Sinsen-Ulven i Oslo fikk et overraskende resultat: Det ene oppdraget ble delt mellom to entreprenører - Betonmast Entreprenør og Hafslund Entreprenør.

Fra trafikkmaskinen på Økern, som vil få store forandringer i forhold til dagens bilde.
Fra trafikkmaskinen på Økern, som vil få store forandringer i forhold til dagens bilde. Bilde: Anders Haakonsen
16. feb. 2005 - 09:17

Bakgrunnen for det spesielle valget er denne: Det første oppdraget gjelder forberedende arbeider, hvorav kabelomlegginger utgjør en vesentlig del. De som ville gi pris måtte derfor inngå samarbeid med en underentreprenør som hadde kompetanse med slikt arbeid.

Betonmast Entreprenør (BME) gjorde en avtale med Hafslund, men under anbudsregningen kom man fram til at det var ugunstig for et firma på BMEs størrelse å styre en så stor underentreprise. Man valgte derfor å gi to anbud. Det ene var basert på byggherrens krav, i det andre var levering, legging og skjøting av kabler tatt ut. Det andre anbudet var en del av en pakkeløsning som gikk ut på at Hafslund ga et selvstendig anbud basert på alt som hadde med kabelomlegging å gjøre.

Vegvesenet syntes pakkeløsningen var så gunstig at den ble akseptert. Dermed fikk BME og Hafslund hver sin kontrakt verd henholdsvis 90 og 73 millioner kroner. BME skal grave grøfte, støpe gangbare kulverter og bygge en gangbru over Østre Aker veg. Brua trengs allerede nå fordi det skal gå kabler gjennom den.

De forberedende arbeidene må være ferdige i desember. Hele regningen kommer på rundt 200 millioner kroner. Ikke alt dekkes av Vegvesenet. Noen av selskapene og etatene som er berørt av omlegging av kabler og ledninger, benytter anledningen til å fornye det som skal legges om. Ekstrautgifter i forbindelse med fornyelser dekker de selv. Det dreier seg om rundt 50 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.