NETTARKIV

Bluetooth på Kjeller

Det har vært store endringer i det norske Ericsson-konsernet. En liten gruppe på syv personer, som kaller seg Oslo Design Center, men som er en ren Ericsson-avdeling og sysler med Bluetooth-utvikling, lever imidlertid i beste velgående.

Tidligere holdt gruppen til sammen med Ericsson Radar på Olavsgaard. Men etter at Ericsson Radar ble fusjonert inn i Ericsson AS fra 1. januar i år, flyttet Bluetooth-utviklerne til Campus Kjeller. For et par år siden var optimismen stor, og de skulle doble antall ansatte i løpet et par år.

- Slik markedet har vært de siste årene har det ikke vært mulig å ekspandere, selv om vi har nok å gjøre, sier Kjell Arne Hellum. - Vi utvikler fortsatt moduler på oppdrag fra Ericsson Microelectronics i Kista. Tidligere drev vi med selve radiomodulen. I den senere tid har vi arbeidet med å utvikle en komplett modul, som foruten radiodelen også består av prosessoren som styrer radioen, basebånd og flash-minne hvor programvaren lagres, samt referansekrystall og regulator.

Det Hellum snakker om er annen generasjon Ericsson Bluetooth-moduler, og som er noe av grunnlaget for Ericssons tro på at Bluetooth nå vil ta av for alvor.

Disse modulene, ROK 101 007, er 70 % mindre enn tidligere versjoner. Selv hevder Ericsson at de er verdens minste multichip Bluetooth moduler. Med disse modulene kan systembyggere raskt komme på markedet med egne produkter godkjent etter Bluetooth versjon 1.1. Det er nesten bare å koble til en antenne, så har man et komplett punkt til multipunkt kommunikasjonssystem med mulighet for tilkobling av inntil syv slave-enheter.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.