DATATELE

Blu-ray mot seier i format-krigen

Mona Strande
20. juni 2007 - 08:40

Dermed kan det bli mye vanskeligere for HD DVD å skaffe markedsandeler i USA.

Kundenes valg

Blockbuster har bestemt seg for å gå over til 100 prosent Blu-ray, etter at de en stund har leid ut begge formatene i 250 butikker. Erfaringene viser at kundene selv har valgt Blu-ray - i tillegg til at utvalget i HD DVD-filmer har vært veldig begrenset.

- De fleste filmprodusenter leverer filmer på Blu-ray. Det er bare Universal som kun har HD DVD-formatet, sier innkjøpssjef Matthew Smith i Blockbuster, ifølge BBC.

- Altfor tidlig

En amerikansk interessegruppe som jobber for å fremme salget av HD DVD-filmer, mener Blockbusters valg er korttenkt. De tror valget ble påvirket av at filmer som Casino Royale og SpiderMan utelukkende ble lansert i Blu-ray-formatet tidligere i år.

- Jeg tror det å gjøre et endelig formatvalg på bakgrunn av en så kort testperiode ikke akkurat gir dem svar på hva kundene ønsker, sier gruppens talsmann, Ken Graffeo, til BBC.

HD DVD-formatet vil fortsatt være tilgjengelig i 250 Blockbuster-butikker i USA, i tillegg til i kjedens nettbutikk.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.