PRODUKSJON

Blør i USA

Kjell Inge Røkke ble tiljublet og er kalt Redningsmann for USA-verftet til Kværner. Nå renner 400 millioner kroner ut av verftet og dyr norsk-finsk kompetanse sendes i full fart over Atlanteren.
Kjell Inge Røkke ble tiljublet og er kalt Redningsmann for USA-verftet til Kværner. Nå renner 400 millioner kroner ut av verftet og dyr norsk-finsk kompetanse sendes i full fart over Atlanteren. Bilde: Hugo Ryvik

Gleden sto i taket da Aker Kværners verft i Philadephia fikk ordre på tre containerskip.

Nå er det tidligere marineverftet blitt effektivt og konkurransedyktig, var omkvedet. Kjell Inge Røkke hudflettet den tidligere Kværner-ledelsen for ikke å ha tatt verftets utfordringer på riktig måte og lovet bot og bedring.

Etter at stabelavløpningen nærmer seg for det første skipet, viser det seg at verftet slettes ikke er effektivt, snarere ineffektivt.

Ekstraregningen lyder på 200 millioner kroner på grunn av lav produktivitet og høyere kostnader - bare for det første av tre skip. Levering av det frøste containerfatøyet er utsatt til august.

Med tre skip under bygging, svekkes resultatet for Aker Kværner for årets andre kvartal med 400 millioner kroner.

Aker Kværners ledelse konstaterer at det er langt igjen for det amerikanske verftet er konkurransedyktig, til tross for betydelige effektiviseringstiltak.

For å få fart i sakene vil verftet tilføres mer kompetanse innen prosjektstyring, innkjøp og byggeledelse, samt å styrke den løpende oppfølgingen.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.