NETTARKIV

Block Watne øker produksjonen

LYS I TUNNELEN: For BWG Homes ser det ut som om det verste er over. Konsensjef Lars Nilsen kan glede seg over økende salg.
LYS I TUNNELEN: For BWG Homes ser det ut som om det verste er over. Konsensjef Lars Nilsen kan glede seg over økende salg. Bilde: BWG Homes
Joachim Seehusen
30. okt. 2009 - 08:42

Block Watne opplever økende ordrereserver og legger frem forholdsvis gode tall i det som har vært en kriseår for boligbyggere.

BWG Homes ASA hadde driftsinntekter på 534 millioner kroner i tredje kvartal 2009. Det er en reduksjon på 18,5 prosent sammenlignet med tredje kvartal 2008. Driftsresultatet 52 millioner, en reduksjon på 35,4 prosent. Driftsmarginen ble 9,7 prosent. Kontantstrøm fra drift før skatt ble 171 millioner, en forbedring på 343 millioner i forhold til tredje kvartal 2008.

Konsernets ordrereserve ved utgangen av kvartalet var 1 388 millioner. Ordrereserven har økt med 8,6 prosent i forhold til utgangen av 2. kvartal 2009, men er ned 17,3 prosent i forhold til 3. kvartal 2008.

Kontantstrøm fra drift for årets ni måneder var 169 millioner. Dette er en forbedring på 443 millioner i forhold til samme periode i 2008. Netto rentebærende gjeld er redusert med 441 millioner siden årsskiftet.

– Boligsalget har utviklet seg positivt. Ved utgangen av tredje kvartal er ordreinngangen på nivå med samme periode i 2008. Videre positiv utvikling i salg og ordrereserve gir rom for en gradvis opptrapping av kapasiteten for å øke produksjonstakten inn i 2010, sier konsernsjef Lars Nilsen i BWG Homes.

– Vi vurderer omsetningen i kvartalet som god, spesielt med henblikk på markedssituasjonen og den reduserte produksjonen. Konsernet opprettholder akseptable marginer. Sterk kontantstrøm og ytterligere redusert rentebærende gjeld gir virksomheten en finansiell styrke inn i 2010. Vi vil fortsatt kunne oppleve svingninger i markedet både i Norge og Sverige, men forventer en underliggende positiv trend, sier Lars Nilsen. JS

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.