IT

Blir venner med Siemens igjen

Bilde: Scanpix
Trond Gram
21. aug. 2009 - 09:07

Siden 2006 har Siemens vært persona non grata hos Forsvarsdepartementet, etter at Dalseide-utvalget avdekket alvorlige forhold i forretningsforhold mellom selskapet og Forsvaret.

Derfor har Siemens stort sett opplevd å bli avvist i anbudskonkurranser i Forsvaret de siste årene, når dette ikke har medført vesentlige negative konsekvenser for Forsvaret.

Avdekket forhold

Dalseide-utvalget, ledet av Nils Dalseide, ble nedsatt av departementet for å undersøke forholdet mellom sju selskaper, blant dem Siemens Business Services, og Forsvarets organisasjon.

To rapporter avdekket det som kunne være straffbare handlinger knyttet til Forsvarets IKT-kontrakter i perioden 1995 til 2005, inkludert overfakturering og smøring av forsvarsansatte.

Tilbakebetalt beløp

Men nå har Forsvarsdepartementet besluttet å normalisere sitt kundeforhold til Siemens-konsernet.

Beslutningen er tatt på bakgrunn av den tid som er gått siden avgivelsen av Dalseide I-rapporten, og fordi Siemens har tilbakebetalt det overfakturerte beløpet.

Det innebærer blant annet at departementets og de underliggende etaters forretningsforhold til Siemens igjen vil være som før avgivelsen av Dalseide I-rapporten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.