KRAFT

Blir stor Statkraftkunde

VIKTIG KUNDE: Elkem AS blir en av Statkrafts største industrikraftkunder, med et årlig volum på cirka 1,5 TWh frem til 2020.
VIKTIG KUNDE: Elkem AS blir en av Statkrafts største industrikraftkunder, med et årlig volum på cirka 1,5 TWh frem til 2020. Bilde: Betzy A. K. Thangstad/Elkem
Mona Sprenger
28. juni 2010 - 12:04

Norske Skog har i dag offentliggjort et videresalg av kraft på 1,5 TWh per år i perioden 2011-2020 til Elkem.

Storkunde

Avtalen innebærer at Elkem blir en av Statkrafts største industrikraftkunder, og at Statkraft fortsatt vil levere 2 TWh per år til Norske Skog i samme periode.

Bakgrunn: Selger overskuddskraft

– Elkem er en av Norges største og mest tradisjonsrike industribedrifter. Statkraft er svært fornøyd med at dette videresalget resulterer i et omfattende kundeforhold til Elkem. Kontraktsvolumet er betydelig og avtalen gir Elkem forutsigbare kraftpriser til sine smelteverk det neste tiåret, sier konserndirektør Asbjørn Grundt i Statkraft i en pressemelding.

– Godt fornøyd

– Vi har i lengre tid arbeidet med å sikre vårt langsiktige kraftbehov. Vi er godt fornøyd med at vi oppnådde enighet med Norske Skog om overtagelse av en andel av deres kontrakt med Statkraft. Med denne kraftavtalen styrker vi konkurranseevnen til de norske smelteverkene, sier adm. dir. Helge Aasen i Elkem.

Løsningen innebærer at Elkem AS blir en av Statkrafts største industrikraftkunder, med et årlig volum på cirka 1,5 TWh frem til 2020.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.