IT

Blir sjef for billionbudsjett

Birger Steen flytter fra Moskva i Russland til Seattle i USA for å ta fatt på ny toppstilling i Microsoft. FOTO: MICROSOFT
Birger Steen flytter fra Moskva i Russland til Seattle i USA for å ta fatt på ny toppstilling i Microsoft. FOTO: MICROSOFT
Anders Brenna
18. mai 2009 - 08:00

Birger Steen har ledet Microsofts virksomhet i Russland siden 2004, men nå flytter han til Microsofts hovedkvarter i Seattle i USA for å bli sjef for Microsofts globale SMB-salg.

Megaselskap

Finansavisen skriver at Steen med dette blir ansvarlig for salg til bedrifter med opptil 1.000 ansatte.

Det dreier seg om en halv million partnere, flere tusen ansatte, cirka 135 millioner kunder og et totalt budsjett på 1 billion (amerikansk trillion) dollar.

– I 2002/2003 la vi en strategi for hvordan vi skulle få flere nordmenn i ledende stillinger internasjonalt i Microsoft. Du kan si at vi har klart det ganske godt, sier Steen til Finansavisen.

Seks nordmenn

Steen er ikke den eneste norske Microsoft-sjefen som har gjort internasjonal karriere.

Totalt er det seks nordmenn i lederstillinger rundt om på Microosfts kontorer utenfor Norge.

– Vi håper det skal bli enda flere i tiden fremover. Jeg mener at det for Norge er samfunnsmessig viktig og verdifullt at vi får ressurspersoner med ledelseserfaring på forskjellige nivåer i internasjonale selskaper. Det gir kompetanse og perspektiv på ting som man vanskelig kan skaffe seg på andre måter, sier Steen til Finansavisen.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.