INDUSTRI

- Blir provosert

OMRINGET: Kjell Inge Røkke ble omringet av pressefolk da han slo tilbake mot staten med en tordentale onsdag. Røkke er provosert over at selskapene han har solgt omtales som søppel.
OMRINGET: Kjell Inge Røkke ble omringet av pressefolk da han slo tilbake mot staten med en tordentale onsdag. Røkke er provosert over at selskapene han har solgt omtales som søppel. Bilde: Solum, Stian Lysberg
Camilla Aadland
23. apr. 2009 - 07:08

- Det er jævla provoserende for meg når noen kaller disse bedriftene noe som begynner på s. Jeg orker ikke ta ordet i min munn. Det er en hån mot alle de menneskene som er håndplukket for å utvikle morgendagens løsninger for oljeselskapene, sa Kjell Inge Røkke på gårsdagens pressekonferanse.



Fangst av CO2

Han brukte god tid på å gå inn i det han kalte stridens kjerne, de fire bedriftene som går inn i Aker Solutions-familien.

- Aker Clean Carbon er en teknologi som er basert på post combustion anlegg og er aminbasert. Det dreier seg om fangst av CO2 og er en del av infrastrukturen som deponerer. Her har vi et strategisk og langsiktig samarbeid med norske forskningsinstitusjoner og miljøer, sa Røkke.



Tror CO2-problemet lar seg løse

Han viste til at Aker Clean Carbon har som mål å rense 50 prosent av Norges totale utslipp 2020.

- Jeg tror ikke CO2 vil være det problemet frem i tid som man tror det er. Her finnes utrolig mange intelligente og målrettede mennesker som arbeider med dette, sa Røkke.



Nye fartøy

Han viste også til DOFs nye ankerhåndteringsfartøy, som er en løsning som skal gjøre det lettere og mer økonomisk å ligge med oppankret rigg.

- Hvis man tar et riggprogam i Norge og bruker denne ankerhåndteringsbåten sparer man mellom 150 og 200 millioner i året per rigg etter å ha betalt for fartøyet, hevdet Røkke.

Han ser for seg at Aker Marine Contractors (AMC) sammen med DOF vil kontrahere ett av disse skipene i nær fremtid.



Seismikkleverandør

Også Odim fikk skryt av Røkke.

- Odim har bygd seg inn til ledende i verden innen seismikk og automatisering av seismikk, og har installert systemer på hundre skip i verden.

Jeg tror også at Odim vil være med og ha samarbeid med store deler av den produktportefølje som vi har i Aker i dag, sa Røkke.

Han stiller nå spørsmål med hva som vil skje med Aker Holding, etter den siste tidens opphetede debatt.

Les mer:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.