KRAFT

Blir ikke 7. far i huset

IKKE PENSJONIST: Konsernsjef Odd Håkon Hoelsæther ser for seg ta hans kompetanse kan bli brukt av Statnett og andre aktører når han går av neste år. Men han har gitt et løfte til sin etterkommer.
IKKE PENSJONIST: Konsernsjef Odd Håkon Hoelsæther ser for seg ta hans kompetanse kan bli brukt av Statnett og andre aktører når han går av neste år. Men han har gitt et løfte til sin etterkommer. Bilde: Jannicke Nilsen
Jannicke Nilsen
15. okt. 2008 - 13:29

Mandag ble det kjent at Auke Lont tar over når Hoelsæther går av som konsernsjef i Statnett i løpet av første kvartal neste år.

Tirsdag holdt Hoelsæther sitt 17. innlegg på Statnetts 17. høstkonferanse. Det synes konsernsjefen var vemodig.

Gøy-faktor

- Jeg har hatt nesten atten fantastisk morsomme år i Statnett. Gøy-faktoren har vært tilstede, og det er viktig. Ellers er man på feil sted, sier konsernsjef Odd Håkon Hoelsæther.

Han har vært hele sitt liv i kraftbransjen, både i produksjonsrelatert virksomhet, samkjøring, og til slutt innen transmisjon.

Tørrår

- Hva har vært den største utfordringen som konsernsjef i Statnett?

- Det var et vanskelig spørsmål, det er så mange ulike utfordringer. Men tørrårssituasjonene har vært veldig utfordrende, selv om det har gått bra hver gang. Februar 2001 balanserte vi på kanten av effekt, men i etterkant har vi fått på plass et system som håndterer det. Så var det arbeidet med å få på plass NorNed-kabelen. Det er jeg veldig glad for at vi har lykkes med, sier Hoelsæther, som ikke liker å dvele ved problemer som har vært.

Vil holde løfte

Konkret hva han skal gjøre når han går ut Statnett-døra neste år, vil han ikke forskuttere. Men noen tanker har han.

- Jeg håper min kompetanse og erfaring kan bli brukt av andre aktører, og av Statnett selv når jeg går av. Men jeg kommer ikke til å bli noen sjuende far i huset. Jeg har lovet min etterfølger når jeg slutter skal jeg gå helt ut døra. Men ønsker noen å spørre meg til råds, vil jeg selvfølgelig bidra, sier avtroppende konsernsjef i Statnett, Odd Håkon Hoelsæther.

Etter jul

Tidspunkt for når Auke Lont tiltrer stillingen som konsernsjef er ikke avklart.

Så snart som mulig etter nyttår, eller senest i løpet av andre kvartal er så presise Statnett kan være.