MOBIL

Blir det mindre enn dette?

Denne håndfrien er så liten at den får plass inni øret ditt.

Motorola Moto Hint er et knøttlite håndfrisett.
Motorola Moto Hint er et knøttlite håndfrisett. Bilde: Motorola
Marius ValleMarius ValleJournalist
5. sep. 2014 - 12:24

Bluetooth-håndfri er gjerne ikke et veldig spennende tema, men Motorolas nye Moto Hint ser ut til å være unntaket.

Dette er et knøttlite håndfrisett som nærmest ser ut til å være en øreplugg. Hele stasen får plass inni øret.

Det gir ikke akkurat store plassen til taster og slikt, så det eneste du kan gjøre er å svare på og avvise samtaler ved å berøre den kapasitive overflaten. Resten må du styre fra mobilen.

Pluggen rommer ikke store batteriet heller, men et medfølgende ladeetui skal sørge for at du kan prate i inntil ti timer.

Bluetooth-håndfrier kan som regel brukes med alle Bluetooth-telefoner, og det stemmer også for Moto Hint. Det er imidlertid laget med Motorolas nye telefon Moto X i tankene. Denne telefonen har en stemmestyringsfunksjon kalt Moto Voice, som lar deg gjøre det meste bare ved å snakke til telefonen.

Tanken er at du ved å bruke ørepluggen når som helst skal kunne prate til telefonen og for eksempel starte navigasjon eller oppdatere Facebook.

Les også: LG lanserer rund smartklokke

Moto X kommer i en rekke varianter. Amerikanske kunder kan designe telefonen etter eget ønske via Motorola Moto Maker-nettjeneste.
Moto X kommer i en rekke varianter. Amerikanske kunder kan designe telefonen etter eget ønske via Motorola Moto Maker-nettjeneste.

To nye telefoner

Nå er det engang slik at Motorola mer eller mindre er fraværende i det norske markedet, så ikke forvent å finne håndfrien, eller Motorolas to nye telefoner Moto X og Moto G i butikkene med det første.

Men siden vi allerede er inne på det skal vi nevne at nye Moto X er en 5,2 tommers Android-telefon med deksel i metall og bakdeksel i materialer som lær og tre. På innsiden sitter en 2,5 GHz Snapdragon 801. Moto G er en billigtelefon med fem tommer 720p-skjerm og Snapdragon 400-systembrikke.

Det er noen få nettbutikker som selger Motorola i Norge, så om disse frister blir det antakelig alltids mulig å få tak i dem når de kommer til Europa.

Les også: Her er Sonys nye flaggskip-mobil

Moto Power Pack Micro festes til nøkkelknippet, og kan brukes som nødlader, pipe når du ikke finner nøklene og få mobilen til å lage lyd når den har forsvunnet.
Moto Power Pack Micro festes til nøkkelknippet, og kan brukes som nødlader, pipe når du ikke finner nøklene og få mobilen til å lage lyd når den har forsvunnet.

Dingsen som lader mobilen og finner igjen nøklene

Da håper vi også Motorolas nye nøkkel- og mobilfinner Moto Power Pack Micro blir tilgjengelig. Denne smarte lille dingsen er en batteripakke du kan bruke til å lade telefonen din med, men har også Bluetooth.

Du kan feste den til nøkkelknippet ditt, og få den til å lage en ringelyd med mobilen din. Om problemet er at du ikke finner mobilen kan du bruke Power Pack Micor til å få mobilen til å ringe. Finner du ingen av delene, kan vi dessverre ikke hjelpe deg.

Engadget.com skriver at de amerikanske prisene på nyhtene er som følger: Moto Hint koster 150 dollar (ca 950 kroner), Power Pack Micro koster 40 dollar (ca 250 kroner), Moto G koster 180 dollar (ca 1150 kroner), mens toppmodellen Moto X koster 500 dollar (ca 3150 kroner). Telefonene kommer i salg denne måneden, Power Pack Micro er i salg i USA nå, mens Moto Hint kommer i løpet av høsten.

Les også:

Denne telefonen tåler bank

Huawei har forstått noe Samsung og HTC ikke har

Samsung lanserer vanntett nettbrett  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.