Blir det mindre enn dette?

Denne håndfrien er så liten at den får plass inni øret ditt.

Blir det mindre enn dette?
Motorola Moto Hint er et knøttlite håndfrisett. Bilde: Motorola

Bluetooth-håndfri er gjerne ikke et veldig spennende tema, men Motorolas nye Moto Hint ser ut til å være unntaket.

Dette er et knøttlite håndfrisett som nærmest ser ut til å være en øreplugg. Hele stasen får plass inni øret.

Det gir ikke akkurat store plassen til taster og slikt, så det eneste du kan gjøre er å svare på og avvise samtaler ved å berøre den kapasitive overflaten. Resten må du styre fra mobilen.

Pluggen rommer ikke store batteriet heller, men et medfølgende ladeetui skal sørge for at du kan prate i inntil ti timer.

Bluetooth-håndfrier kan som regel brukes med alle Bluetooth-telefoner, og det stemmer også for Moto Hint. Det er imidlertid laget med Motorolas nye telefon Moto X i tankene. Denne telefonen har en stemmestyringsfunksjon kalt Moto Voice, som lar deg gjøre det meste bare ved å snakke til telefonen.

Tanken er at du ved å bruke ørepluggen når som helst skal kunne prate til telefonen og for eksempel starte navigasjon eller oppdatere Facebook.

Les også: LG lanserer rund smartklokke

Moto X kommer i en rekke varianter. Amerikanske kunder kan designe telefonen etter eget ønske via Motorola Moto Maker-nettjeneste.
Moto X kommer i en rekke varianter. Amerikanske kunder kan designe telefonen etter eget ønske via Motorola Moto Maker-nettjeneste. Motorola

To nye telefoner

Nå er det engang slik at Motorola mer eller mindre er fraværende i det norske markedet, så ikke forvent å finne håndfrien, eller Motorolas to nye telefoner Moto X og Moto G i butikkene med det første.

Men siden vi allerede er inne på det skal vi nevne at nye Moto X er en 5,2 tommers Android-telefon med deksel i metall og bakdeksel i materialer som lær og tre. På innsiden sitter en 2,5 GHz Snapdragon 801. Moto G er en billigtelefon med fem tommer 720p-skjerm og Snapdragon 400-systembrikke.

Det er noen få nettbutikker som selger Motorola i Norge, så om disse frister blir det antakelig alltids mulig å få tak i dem når de kommer til Europa.

Les også: Her er Sonys nye flaggskip-mobil

Moto Power Pack Micro festes til nøkkelknippet, og kan brukes som nødlader, pipe når du ikke finner nøklene og få mobilen til å lage lyd når den har forsvunnet.
Moto Power Pack Micro festes til nøkkelknippet, og kan brukes som nødlader, pipe når du ikke finner nøklene og få mobilen til å lage lyd når den har forsvunnet. Motorola

Dingsen som lader mobilen og finner igjen nøklene

Da håper vi også Motorolas nye nøkkel- og mobilfinner Moto Power Pack Micro blir tilgjengelig. Denne smarte lille dingsen er en batteripakke du kan bruke til å lade telefonen din med, men har også Bluetooth.

Du kan feste den til nøkkelknippet ditt, og få den til å lage en ringelyd med mobilen din. Om problemet er at du ikke finner mobilen kan du bruke Power Pack Micor til å få mobilen til å ringe. Finner du ingen av delene, kan vi dessverre ikke hjelpe deg.

Engadget.com skriver at de amerikanske prisene på nyhtene er som følger: Moto Hint koster 150 dollar (ca 950 kroner), Power Pack Micro koster 40 dollar (ca 250 kroner), Moto G koster 180 dollar (ca 1150 kroner), mens toppmodellen Moto X koster 500 dollar (ca 3150 kroner). Telefonene kommer i salg denne måneden, Power Pack Micro er i salg i USA nå, mens Moto Hint kommer i løpet av høsten.

Les også:

Denne telefonen tåler bank

Huawei har forstått noe Samsung og HTC ikke har

Samsung lanserer vanntett nettbrett  

Les mer om: