KRAFT

Blir ansvarlig for kontroversielle dammer

LØNN: Torstein Dale Sjøtveit  vil få en lønn på 1,2 millioner dollar i året.
LØNN: Torstein Dale Sjøtveit vil få en lønn på 1,2 millioner dollar i året. Bilde: Tore Stensvold
Mona Sprenger
6. jan. 2010 - 10:39

I mai trakk Torstein Dale Sjøtveit trakk seg i mai fra stillingen som adm. direktør i STX Europe (tidligere Aker Yards). Han har hatt en rekke topplederstillinger i Hydro.

1,2 millioner dollar

I to måneder har han nå etter det Teknisk Ukeblad erfarer vært adm. direktør i Sarawak Energy Berhad Group i Øst-Malaysia, som er en statlig energimonopolist. Ifølge nettstedet scoop.no.ze vil Dale Sjøtveit få en lønn på 1,2 millioner dollar i året.

-Vi er svært glad for å få Mr. Torstein Dale Sjøtveit som ny adm. direktør for Sarawak Energy Berhad, sier styreleder Datuk Abdul Hamed Bin Sepawi i en komentar på energiselskapets nettsider. Han roser Dale Sjøtveit sin sterke industrielle erfaring og hans globale nettverk innenfor energi intensiv industri og mener at han kan bidra til å videreutvikle selskapet.

Kontroversielle dammer

Ifølge nettstedet scoop.no.ze vil nordmannen bli ansvarlig for å implementere regjeringens plan om å bygge tolv nye dammer knyttet til elven Sarawak. Kritikere mener at disse utbyggingene vil gå hardt ut over lokalbefolkningen, som har sitt levebrød knyttet opp mot elvesystemet. Dammene kan også bli en trussel for det sårbare tropiske økosystemet. To kontroversielle dammer er nå under utbygging. Den ene på 2400 MW. Dean andre på 940 MW.

-Trussel

Myndighetene avviser all kritikk av disse utbyggingene.

-Disse utbyggingen er en trussel mot de lokale samfunnenes tradisjonelle liv. Det er å ødelegge deres land og historie. Deres eksistens og levebrød er truet, sier advokat Baru Brian til scoop.no.ze. han mener at det ikke er noe behov for disse utbyggingene.

- Vi har nok kraft i Sarawak.

I sitt første møte med media, uttalte Torstein Dale Sjøtveit at han har besøkt de to dammene som er under utbygging og at han var imponert. Dale Sjøtveit erstatter Abdul Aziz Husain.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.