ARBEIDSLIV

Bli en god nettverksbygger

Ole K. Helgesen
8. feb. 2006 - 13:21

Å ha kunnskap om og bevissthet rundt temaet nettverksbygging blir stadig viktigere. For eksempel viser undersøkelser at åtte av ti norske arbeidstagere skaffer seg ny jobb via sine nettverk.



Kvalitet, ikke kvantitet

Den gode nettverksbyggeren er ikke nødvendigvis den som kjenner flest personer. Det er den som vet at det handler om hvordan man oppfører seg i forhold til deltakerne i nettverket. Nettverksbygging dreier seg om sjenerøsitet og raushet, men også om å dele kunnskap.



Gjensidig tillit

I tillegg dreier det seg om å bygge tillit. Glemmer du dette, vil du kanskje oppnå resultater, men de vil sannsynligvis være kortsiktige. Få mennesker ønsker en samarbeidspartner som gir deg følelsen av å ha blitt lurt. De gode nettverksbyggerne skaper vinn-vinnsituasjoner og oppnår tillit.


Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Moderne teknologi

Styrken i båndene mellom mennesker er blitt svakere som et resultat av det økende antallet relasjoner vi bygger i dag i forhold til tidligere. Det kan skape overfladiske relasjoner. Men moderne teknologi gir oss muligheten til å bygge og pleie relasjoner på en annen måte slik at vi allikevel kan danne velfungerende nettverk med mange deltakere.

SMS, blogg og avansert chatting på nettet er eksempler på dette. Disse mulighetene fører også til at vi faktisk kan klare å opprettholde og videreutvikle kontakten med langt flere personer uten å benytte lengre tid totalt sett enn vi gjorde før.



Kilder: HR Norge, karrierelink.no

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.