T2

Blekksplosjon

At det er konkurranse om blekkskrivere, er ikke noe nytt. Det som er nytt, er at Canon til de grader svinger storslegga og erstatter nesten alt de har med en helt ny serie med spesifikasjoner som nok må få konkurrenten til å jafse i seg neglene sine.

Seks av de nye modellene i serien som Canon har kalt PIXMA, og som sikkert skal minne oss om piksler, ser helt like ut, men med en design som nok prøver å gå selve Apple i næringen. Det som skiller er farge - fra kommunegrått på den billigste, til speilblank flygelsort som oser av stil. Nå skal det jo mer til enn et vakkert utseende for å imponere blaserte skriverkunder. Derfor kan det være lurt å ta en titt på spesifikasjonene. Og her må vi bare bøye oss støvet, for hør bare; Alle skriverne fra den aller billigste iP3000 til bare 1399 kroner til den dyreste iP8500 til 4199, kan skrive rett på CD-er. Alle modellene har innebygget dupleks vendemagasin som gjør at du kan skrive automatisk på begge siden av arket. De har også to magasiner; et innebygget i bunnen, og et på toppen. Det betyr at du kan sette ting oppå skriveren om du nøyer deg med det ene, eller ha fotopapir i det ene og vanlige ark i det andre. Ingen av skriverne har mer enn 2 picoliter dråpestørrelse, og det betyr fotokvalitet selv på den billigste.

Med slik ytelse er den billigste faktisk et kupp, spesielt når vi vet at Canon konsekvent er billigst på blekk og danker de aller fleste på utskriftshastighet fordi de har det mangedobbelte antallet dyser.

Er du den kresne typen, kan du velge mer påkostede modeller som gir deg enda høyere hastighet og enda bedre fotokvalitet, og en har til og med WLAN. iP8500 til 4199 kroner har hele åtte ulike farger som setter de aller fleste tradisjonelle fremkallertjenestene i skammekroken. iP 5000 til 2399 er ikke borte den heller. Verdens første med 1 picoliter, bruker den mikroskopiske dråpestørrelsen til å skape et stort fargeomfang. Vi er immmponert!

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.