NETTARKIV

Ble hekta på kotormaskiner

HEDRET DØD SABOTØR: Motstandsmannen Max Manus avduket i 1994 en byste av motstandsmannen Gregers Gram utenfor Njårdhallen i Oslo. Gregers ble skutt av tyskerne i 1944. I filmen om Max Manus er Gregers selvfølgelig med.
HEDRET DØD SABOTØR: Motstandsmannen Max Manus avduket i 1994 en byste av motstandsmannen Gregers Gram utenfor Njårdhallen i Oslo. Gregers ble skutt av tyskerne i 1944. I filmen om Max Manus er Gregers selvfølgelig med. Bilde: Morten Holm NTB / Scanpix
Trond Heggelund
23. apr. 2008 - 11:48

Dette står det i forordet til boken ”Det blir alvor” som Max Manus ga ut i 1946.

Pengene fra boksalget ga han mulighet til å starte kontormaskinfirmaet Clausen og Manus. Den andre partneren var Sophus Clausen som Manus hadde ligget i dekning hos under krigen. I 1953 ble firmaet døpt om til Max Manus AS.

Max Manus AS er et norsk teknologiselskap som gjennom de siste 40 år har spesialisert seg på utvikling, markedsføring og installasjon av kommunikasjons- og taleteknologiløsninger til helsesektoren. Deres produktportefølje består av både egenproduserte og agenturprodukter.Hadde Olivetti og Philips

Max Manus AS var i utgangspunktet leverandør av kontorutstyr, og hadde det norske agenturet for Olivetti og senere Philips. I etterkrigsårene utviklet selskapet egen kompetanse innen lyd og taleprodukter, og har senere dominert det skandinaviske markedet med egen utvikling og produksjon av for eksempel intercom - og dikteringsprodukter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.