OLJE OG GASS

Blandede følelser for ny Ptil-sjef

Anne Næss Myhrvold (46) forlater BP Norge.

8. mars 2013 - 13:53

Stavanger: Anne Næss Myhrvold (46) er i statsråd i dag utnevnt som  direktør i Petroleumstilsynet i en åremålsperiode på seks år. Myhrvold kommer fra stillingen som direktør for helse, sikkerhet og miljø i BP Norge.

Harde slag

Fagforbundet Industri Energis klubb i BP, ABC-klubben, har hatt harde kamper med direktørene i BP de seneste årene. Blant annet har det vært konflikter om rotasjonsordningene på Skarv-feltet og styring av Valhall-feltet fra land.

Leder i ABC-klubben, Christopher Birknes, tror det kan være fordeler med en tidligere BP-direktør i sjefsstolen hos Petroleumstilsynet.

– I utgangspunktet er det positivt for vår del at det er en person som kjenner BP-systemet som blir Ptil-sjef. Myhrvold kjenner BP bedre enn det Magne Ognedal gjorde. Men dette er todelt. Det er saker som er problematiske. Blant annet har vi anket saken om fjernstyring av Valhall-feltet til Arbeidsdepartementet, og her kan det bli et spørsmål om inhabilitet for den nye Ptil-sjefen, sier Birknes.

Han legger til at ABC-klubben gratulerer henne og ønsker henne lykke til.

Les også: – Subsea 7 bedriver sosial dumping

Erfaren 46-åring

Anne Næss Myhrvold har siden 2002 vært ansatt i BP Norge, fra 2009 i toppledelsen som direktør for helse, sikkerhet og miljø. Hun er utdannet cand. scient i mikrobiologi og har tidligere bl.a. arbeidet i Petroleumstilsynet.  Myhrvold har toppledererfaring, erfaring i et internasjonalt oljeselskap og særlig erfaring med ansvar for oppfølging av HMS og storulykker i petroleumsvirksomheten.

– Anne Næss Myhrvold vil med sin solide faglige og administrative bakgrunn videreføre og styrke Petroleumstilsynets betydning som premissgiver og tilsynsfører med aktørene i petroleumsvirksomheten, sier statsråd Anniken Huitfeldt.  

Les også:

– EU kan betale månelandingen

Statoil kutter til sammen 1.000 stillinger

Blir det slutt på fire uker fri i oljebransjen?  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.