MOBIL

BlackBerry med nytt OS og nye telefoner

RIM lanserte BlackBerry OS 7 og to nye telefoner.

Marius ValleMarius ValleJournalist
3. mai 2011 - 08:39

RIM, selskapet bak BlackBerry-telefonene, lanserte i går den nyeste versjonen av BlackBerry OS og to nye telefoner i sin Bold-serie. 

Bold Touch

Telefonene har fått navnene Bold Touch 9900 og Bold Touch 9930. Disse har fullt tastatur i tillegg til trykkskjerm. Skjermen måler 2,8 tommer og har 640 x 480 pikslers oppløsning på begge to.

LES OGSÅ: Test av BlackBerry Bold 9700

De to telefonene er i bunn og grunn helt like, med unntak av at Bold Touch 9930 støtter tobånds CDMA-nett (som brukes i for eksempel USA) i tillegg til GSM- og 3G-nettene som brukes her i landet. Bold Touch 9900 har støtte for kun GSM og 3G.

Telefonene har fått 768 MB arbeidsminne og 1,2 GHz prosessor. Trolig er det snakk om en Snapdragon-systembrikke medAdreno 205-grafikkprosessor. Dette er i så fall samme konfigurasjonen som brukes i blant annet Sony Ericsson Xperia Arc og HTC Incredible S for å nevne noen telefoner. Akkurat denne detaljen er foreløpig ikke helt på det rene. 

De nye Bold-telefonene har fått NFC-støtte, slik at de kan brukes til kommende tjenester som for eksempel betaling og lesing av NFC-tags.

LES OGSÅ: Test av BlackBerry Pearl 9105

I tillegg har de fått 8 GB innebygget lagringsminne og støtte for Micro-SD-minnekort. Kameraet har 5 megapikslers oppløsning og kan ta opp video i 720p HD. GPS, Wi-fi (802.11a/b/g/n) og Bluetooth-støtte er også på plass.

De nye modellene skal komme i salg i sommer. Telefonene kjører det nye BlackBerry 7 OS.

BlackBerry 7 OS

Nytt i siste BlackBerry-operativsystem er for det første at du ikke kan oppgradere eldre BlackBerry-telefoner. Har du en telefon med versjon 6 er du altså nødt til å kjøpe ny telefon for å få nytt OS.

Det nye operativsystemet har fått forbedringer på surfefronten. Nettleseren skal tegne opp nettsider raskere og det skal gå jevnt å navigere i sider. Nettleseren har også fått en JIT-kompilator, som hjelper til med å laste inn sidene raskere. Det er også støtte for HTML5-elementer som videoavspilling.

Stemmesøk er på plass i det nye operativsystemet. Det vil si at du kan snakke for å finne frem til innhold på telefonen, enten det er snakk om for eksempel kontakter eller dokumenter. 

Den kanskje mest spennende nyheten er BlackBerry Balance. Dette er en funksjon som skiller innhold mellom jobb og fritid. Funksjonen skal gi bedre sikkerhet ved at personlige ting som Facebook, apps og privat e-post er adskilt fra bedriftsdata. Det blir mulig for bedriften å styre rettigheter, som for eksempel at du ikke kan legge ved filer fra "bedriftsdelen" som vedlegg i privat e-post.

Det er også mulig å fjernslette kun bedriftsdata eller motsatt.

På de to nye telefonene inkluderes fullversjonen av Docs To Go, slik at du kan jobbe med Office- og PDF-dokumenter.

Kilder: Pressemelding, GSMarena.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.