MOBIL

BlackBerry lanserer nytt operativsystem

Spleiser BlackBerry OS og nettbrett-operativsystemet sitt. Hils på BBX.

Marius ValleMarius ValleJournalist
18. okt. 2011 - 22:20

Kanadiske RIM, selskapet bak BlackBerry, har lansert et splitter nytt operativsystem for sine smarttelefoner og nettbrett. Dette operativsystemet setter en endelig stopp for dagens praksis, hvor telefonene kjører ett operativsystem, og tabletene et annet.

I dag kjører telefonene BlackBerry OS, mens det foreløpig eneste tablet-produktet fra BlackBerry, PlayBook, kjører QNX. QNX er for øvrig også navnet på utvikleren, som RIM kjøpte opp for en tid tilbake.

Det har fra før av gått rykter om at RIM også ville bruke QNX på telefoner, og BBX ser altså ut til å bli den resultatet.

Ifølge RIM er ikke BBX noen sammensmelting av BlackBerry OS og QNX, men skal være bygget helt fra bunnen av. Operativsystemet får et helt nytt brukergrensesnitt, som ble vist frem i kveld. Dette heter BlackBerry Cascades og kan sees i videoen til høyre.

Kjører rett i OS-et

BBX får mulighet for såkalt "Super App", som betyr at apper skal kunne integreres dypt i operativsystemet, og integreres med andre apper.

Dette betyr enkelt og greit at det blir mulig å skrive såkalte "native apps", altså apps som kjører rett på operativsystemet, og ikke i et beskyttet programvaremiljø.

Kilde: BGR.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.