NYHETER

BL Entreprenør lavest blant trøndere

Fem trønderske entreprenørfirmaer deltar i konkurransen om å legge gang/sykkelveg langs Heimdalsvegen i Trondheim. Det laveste anbudet er på 107,4 millioner kroner. Det er gitt av BL Entreprenør.

Den nye gang/sykkel/vegen skal gå på venstre side av vegen. Store mengder fyllmasse vil gå med til å stabilisere bekkedalen. Når jobben er gjort, vil dalbunnen ligge høyere enn i dag. (Foto: Google)
Den nye gang/sykkel/vegen skal gå på venstre side av vegen. Store mengder fyllmasse vil gå med til å stabilisere bekkedalen. Når jobben er gjort, vil dalbunnen ligge høyere enn i dag. (Foto: Google)
8. juli 2013 - 11:26

Brødrene Bjerkli ligger på andreplass med 115,8 mill. Øvrige anbydere er Søbstad (130 mill.), Johs J Syltern (132,2 mill.) og Teknobygg Anlegg (154,3 mill.).

Tre av de fem anbyderne kommer fra Trondheim, Brødrene Bjerkli kommer fra Stjørdal, og Johs J Syltern kommer fra Åfjord.

Heimdalsvegen har status som fylkesveg 900. Den går parallelt med E 6 og Dovrebanen lengst sør i Trondheim kommune. Strekningen som skal få gang/sykkelveg, går mellom Kattemskogen og Klett, en strekning på fire kilometer.

Byggeleder Knut Inge Edvardsen i Statens vegvesen er forhøyd med resultatet av anbudsåpningen. Det laveste anbudet ligger lavere enn ventet. Det er flere årsaker til at Vegvesenet ventet priser på over 100 millioner kroner for denne jobben. En av dem er dårlige grunnforhold. Det er mye kvikkleire i vegtraséen.

En annen årsak er at en bekk som går parallelt med vegen, skal åpnes. I dag ligger den i rør på store deler av strekningen. For å sikre stabiliteten i området når bekken åpnes, må dalbunnen heves. På det meste vil den ligge 10 meter høyere enn i dag. 300 000 kbm vil gå med til fyllingene. I tilknytning til bekken skal det bygges dammer og fisketerskler.

En ny kommunal avløpsledning som skal legges under gang/sykkelvegen er også en medvirkende årsak til det høye prisnivået.

Asplan Viak har stått for prosjekteringen. Jobben skal være fullført i november 2015.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.