Bjørnafjorden sier nei til Hordfast-brua

Bjørnafjorden kommune vedtok fredag å si nei til den gigantiske Hordfast-brua. De ønsker heller en utredning av fergefri E39 med indre trasé.

Det er høyst uklart hva vedtaket i Bjørnafjorden kommune vil bety for trasevalg og en eventuell framtidig bru over fjorden.
Det er høyst uklart hva vedtaket i Bjørnafjorden kommune vil bety for trasevalg og en eventuell framtidig bru over fjorden. Illustrasjon: Vianova/Baezeni
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
19. apr. 2020 - 20:50

Ordfører Trine Lindborg (Ap) signerte uttalelsen sammen med ordførerne i Kvam, Samnanger, Kvinnherad og Ullensvang for to uker siden, før det fredag ble politisk vedtatt, skriver NRK.

Lindborg mener deres forslag om en indre trasé vil være bedre fordi det åpner opp for flere alternativer.

– Det er flere som kan koble seg til denne veien. En kan ikke koble seg på ei bru som går midt uti fjorden. Ikke kan man kjøre av, og ikke kan man kjøre på, sier hun.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Tidligere Os-ordfører Terje Søviknes (Frp) er skuffet over vedtaket.

– Jeg synes det er synd for både Vestland fylke og for hele Vestlandet fordi vi nå har jobbet lenge med én trasé og valget er tatt, sier han til NRK.

I Os var det fram til kommunesammenslåingen med Bjørnafjorden flertall for brua, og Søviknes er ikke fornøyd med at det blir omkamp. Samtidig tror han ikke det nye uttalelsen vil ha stor betydning.

– Prosjektet går nok videre, så sånn sett betyr ikke denne uttalelsen fra Bjørnafjorden kommune veldig mye. Det kommer altfor sent, sier han.

(©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.