Bjørn Risa selger 40 prosent av entreprenørselskapet etter betydelige tap i 2019

Men det 70 år gamle familieselskapet satser på å bli en slagkraftig aktør sammen med de nye eierne.

Bjørn Risa gikk tidligere i år tilbake i rollen som daglig leder i familiekonsernet.
Bjørn Risa gikk tidligere i år tilbake i rollen som daglig leder i familiekonsernet. Foto: Risa AS
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
13. des. 2019 - 08:33

I en pressemelding fra selskapet heter det at Risa tar grep for å møte et mer utfordrende og urolig marked hvor det kan oppstå kapasitetsutfordringer, dersom utsatte prosjekter  igangsettes samtidig. Men selskapet forventer et lavere aktivitetsnivå i 2020, en situasjon som entreprenørselskapet allerede er godt i gang med å tilpasse seg.

2019 har vært et krevende år. Dette har påført selskapet betydelige tap og nedskrivninger. I tillegg opplever vi at tvistesakene øker i omfang.

– Vi må jobbe for en framtid med risikobalanse mellom byggherre og entreprenør, heter det. 

Derfor kommer det to nye lokale aktører inn på eiersiden.

Inro AS med Arne Incoronato, Rolf Hodne og Kontrari AS med Frode Teigen, som i felles selskap, INKO Invest AS, kommer inn med til sammen 40 prosent eierandel i Risa-gruppen.

De resterende 60 prosentene vil Risa-familien fortsatt eie. Risa-gruppen vil bestå av Risa AS og Rental One AS. Dette blir en robust og god eierkonstellasjon, mener Risa AS.

– Sammen er vi rustet til å jobbe videre med våre ansatte og bygge et sterkt fellesskap som setter oss i stand til å være en viktig aktør i fremtiden. Selskapet akter å fortsette satsingen på energi og samferdsel, og styrker lokalmarkedet i Rogaland, Haugalandet og Sirdal, skriver selskapet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.