Bjørn Risa overtar selv styringen av Risa AS etter uenighet med daglig leder

Dårlig inntjening og uenighet rundt strategiske veivalg gjør at Trond Viding Tvedt går av som daglig leder.

Bjørn Risa går nå selv inn som daglig leder i Risa AS.
Bjørn Risa går nå selv inn som daglig leder i Risa AS. Foto: Risa AS
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
26. feb. 2019 - 12:55

Bjørn Risa er i dag styreleder i Risa AS og går over i rollen som daglig leder i selskapet. Petter Eiken, som er styreleder i Risa gruppen, vil tre inn som styreleder i Risa AS i tillegg.

Eiken har bred erfaring fra både offentlig virksomhet og privat næringsliv. Han har blant annet vært del av konsernledelsen i Veidekke og administrerende direktør i Skanska. Han er nå konserndirektør i Bane Nor.

-Det er i dag ikke samsvar mellom eier og meg selv omkring hvilke strategiske valg som er de rette for å oppnå en god posisjon og inntjening i dette markedet, og vi er ikke fornøyd med dagens inntjening. Med bakgrunn i dette er det enighet mellom eier, selskapets styre og meg selv om at Risa drives videre uten min medvirkning. Jeg ønsker selskapet og de ansatte lykke til i årene som kommer, og takker for en flott tid i Risa, sier Trond Viding Tvedt som nå altså går av som daglig leder etter syv år i stillingen.

Selskapet sier i en pressemelding at de ser positivt på 2019, hvor Risa AS opererer med ca. 1 milliard i ordrereserve til utførelse.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.