ARKIVNYHETER

Bjørge fikk Goliat-kontrakt

Goilat bygges ved Hyundai Heavy Industries i Korea. Hittil har en rekke emkansike pakker blitt plassert hos Norske underleverandører.
Goilat bygges ved Hyundai Heavy Industries i Korea. Hittil har en rekke emkansike pakker blitt plassert hos Norske underleverandører. Bilde: Eni Norge
Anders J. Steensen
27. sep. 2010 - 08:34

Bjørge Eureka skal levere sentrifugalpumper til den nye Goliat FPSO, som blir den første oljeprodusenten i Barentshavet.

– Vi skal levere tre ulike pumpesystemer, og i alt åtte pumper; tre sett sjøvanns løftepumper, tre sett cargopumper og to sett ballastpumper. Pumpene er basert på vår egen Eureka-teknologi og blir produsert i Sørumsand, sier Erik Christensen, administrerende direktør i Bjørge Eureka, som er et datterselskap av Bjørge ASA til Stavanger Aftenblad.Kontrakten som det sørkoreanske verftet har tildelt Bjørge Eureka har en verdi på 60 millioner kroner. – Dette gir oss arbeid i ett år og er et gjennombrudd for oss i forhold til Eni, sier Christensen. Totalt er det 85 personer ansatt i Bjørge Eureka, som tidligere var en del av Kværner-konsernet men ble solgt til GE og videre til Bjørge ASA.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.