ASFALT

Bitumen-produsenten Nynas får tre måneder forlenget konkursbeskyttelse

Omorganiseringen har hatt avgjørende framgang siste måned, melder Nynas som nå har fått tre måneder ekstra for å redde det svenskbaserte oljeselskapet.

Nynas har flere egne oljeraffinerier. Nå ser det ut til at bitumenprodusenten kan unngå konkursen som har truet selskapet de siste månedene.
Nynas har flere egne oljeraffinerier. Nå ser det ut til at bitumenprodusenten kan unngå konkursen som har truet selskapet de siste månedene. Foto: Nynas
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
16. juni 2020 - 10:38

Dermed ser det ut til at de økonomiske problemene for bitumenprodusenten, som har en stor markedsandel i asfaltmarkedet særlig i Norden, skal kunne løse seg. 

Hovedårsaken til de store økonomiske problemene Nynas etterhvert opparbeidet seg var boikotten amerikanske myndigheter har iverksatt overfor Venezuela, som fram til nå gjennom sitt statlige oljeselskap har eid halvparten av aksjene i Nynas.

I en melding fra selskapet fortelles det at det er utført et omfattende arbeid gjennom hele omorganiseringen, noe som har resultert i avgjørende fremgang den siste måneden.

Forholdene for en langsiktig bærekraftig omorganisering av Nynas-virksomheten beskrives som gode.

Både Nynas og administratorene mener nå at det er mulig å fullføre omorganiseringen i den kommende tremånedersperioden. 

De venezuelanske statlige oljeselskapet PDVSA, som eide 50,01 prosent av aksjene i Nynas, har redusert sin eierandel til 15 prosent. 35 prosent av aksjene er nå kontrollert av en uavhengig svensk stiftelse.

Det har i sin tur gjort at de amerikanske myndighetene har fjernet sanksjonene rettet mot Nynas.

Den omstridte tomta på 60.000 mål som nå er til salgs for 300 millioner euro ligger rundt ti mil sør for Longyearbyen på Svalbard.
Les også

PST er koblet på: Departementet ønsket å kjøpe tomta på Svalbard – nå mener de den ikke kan selges

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.