IKT

BitTorrent med piratavtale

I en felles pressekonferanse slo utvikleren Bram Cohen av BitTorrent og filmstudier i Hollywood et felles slag i kampen mot piratkopierte filmer på nett.

BitTorrent er en filoverføringsteknologi som gjør utveksling av filer raskere. Teknologien gjør at flere brukere hjelper hverandre i nedlastingen, slik at flere brukere fører til høyere overføringshastighet.Fjerner illegalt innhold

– BitTorrent anerkjenner ikke bruken av vår teknologi til distribusjon av filmer som ikke er lisensiert til å spres på slik måte, uttalte Cohen.

Samarbeidet innebærer at BitTorrent fjerner uautorisert innhold fra BitTorrent.com's søkemotor.

Selv om BitTorrents teknologi er effektiv for spredning av illegal programvare, filmer og MP3, er ikke BitTorrent like kontroversiell som en del av lignende systemer. Årsaken er at Cohen ikke har etablert et nettverk til å koble sammen brukere i samme utstrekning som Kazaa og eDonkey.Unngått søksmål

Selv om mange har benyttet BitTorrent til å spre ulovligheter på nettet, har Cohen derfor unngått søksmål fra rettighetshaverne.

Norske Opera har i en betaversjon benyttet BitTorrent i sin webbrowser som et verktøy for raskere filoverføring. Opera vurderer fortsatt om de skal slippe et fullverdig produkt med BitTorrent-teknologien som en integrert del.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.