Birkeland leder på hjemmebane

Birkeland Entreprenørforretning fra Gulen i Sogn kan få en kontrakt i nabokommunen. Sogningene vil ha 17,450 millioner kroner for å oppgradere Kvernhaugtunnelen i Høyanger. Nr. to ligger 8,6 % høyere.

Bildet viser nordre portal i Kvernhaugtunnelen. Birkeland Entreprenørforretning leder konkurransen om å få oppgradere tunnelen.
Bildet viser nordre portal i Kvernhaugtunnelen. Birkeland Entreprenørforretning leder konkurransen om å få oppgradere tunnelen. Bilde: Google
4. sep. 2016 - 23:29

VVB Engineering Ltd holder andreplassen med et anbud på 18,952 mill. På plassen etter følger Mesta med 19,617 mill. Fjerde og siste anbyder er Vinje Industri fra Kristiansand, som vil ha 30,612 mill.

Kvernhaugtunnelen inngår i fylkesveg 55 og ligger like vest for kommunesentret i Høyanger. Tunnelen er 1 334 meter lang. Den ble åpnet i 1987.

Oppdraget omfatter levering og montering av 165 lysarmaturer, 1 350 meter kabelstige, nødstrømanlegg og 7 nødstasjoner. Oppføring av et teknisk bygg inngår også.

Viftene skal beholdes, men den som får kontarkten skal sørge for ny strømtilførsel til dem.

Det er ikke bare kravene i tunneldirektivet som er årsaken til at Kvernhaugtunnelen må oppgraderes. Det parmanente lysanlegget er koblet ut på grunn av en jordfeil. Inntil et nytt kommer på plass blir tunnelen belyst med et midlertidig anlegg.

Innen utgangen av august neste år må oppgraderingen være fullført.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.