Birkeland entreprenørforretning sikret seg kontrakten på oppgradering av to tunneler på E39 i Vestland

Jernfjell- og Skrikebergtunnelene ligger i Masfjorden og Gulen kommune. Begge har tunnelprofil T8 og fri høyde på 4,5 meter. Kontraktsummen er på 210 millioner kroner.

Skrikebergtunnelen er på europavei 39 i Gulen kommune i Vestland. Tunnelen går gjennom Skrikeberget sørvest for Ytre Oppedal i Risnefjorden.
Skrikebergtunnelen er på europavei 39 i Gulen kommune i Vestland. Tunnelen går gjennom Skrikeberget sørvest for Ytre Oppedal i Risnefjorden. Foto: Google maps
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
14. jan. 2022 - 09:30

Torsdag ble kontrakten mellom entreprenøren og Statens vegvesen elektronisk signert.

 Jernfjelltunnelen 

Tunnelen er 2391 meter lang og har en årsdøgnstrafikk på 2000. Den ble åpnet i 1989. Det er en gjennomsnittlig stigning i tunnelen på åtte prosent. Det skal bygges en ny havarinisje på nordsiden tunnelen ved Kringla.

Der skal det også settes opp et nytt teknisk bygg. Inne i tunnelen skal også gjøres plass for nytt teknisk bygg. På sørsiden av Hopeelva bru skal det etableres en snulomme.

Skrikebergtunnelen

Tunnelen er 1508 meter lang og ble åpnet i 1990. Årsdøgnestrafikken er rundt 1800. I begge tunnelene skal alt teknisk utstyr byttes. I tillegg skal også all vann- og fristsikring byttes, og tunnelene skal strosses.

Arbeidene starter i februar 2022 og skal vare fram til ut november 2023. Kontraktsummen er på rundt 210 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.