PRODUKSJON

Bioinvestorenes Mekka

12. jan. 2001 - 13:00

Internettselskapene må finne seg å stille i skyggen i 2001. Riktignok har nedturen på den amerikanske teknologibørsen Nasdaq også rammet bioteknologiselskapene, men de langsiktige perspektivene er så løfterike at investorene tiltrekkes som bier til nektar.

Bransjen samler seg

Nærmere 6000 representanter for venturekapitalselskaper, investeringsfond, store og små privatinvestorer og andre i bransjen er samlet på hotell Westin St. Francis i sentrum av San Francisco. Blant deltagerne er også norske Fondsfinans med Erik Must i spissen.

Deltagerantallet har steget fra år til år, og har nå sprengt alle tidligere rammer. Det blir en trang uke for de pengesterke. De kommer først og fremst for å møte andre i bransjen, men også for å høre på en av de rundt 300 bedriftspresentasjonene som gikk kontinuerlig med fem parallelle sesjoner fra mandag til torsdag.

Hver bedrift har 30 minutter på seg til å fortelle hvem de er, hva de holder på med og hvordan fremtidsutsiktene deres er. Den som bommer her havnet i bakleksa ved neste kapitalutvidelse. For å hjelpe investorene med å sortere godt og dårlig har arrangøren J.P. Morgan H&Q laget et A4-kompendium med to sider om hvert selskap, en med beskrivende tekst og en med alle tenkelige tall og grafer.

I pausene mellom foredragene er det en kakafoni av samtaler i hotellkorridorene, i foyeen, på kafeene og ute på fortauet. Mobiltelefontettheten er ekstremt høy. Ingen kan ta sjansen på å miste en handel mens de er på konferanse, heller ikke i lunsjen.

Optimisme

Gjennomgangstonen i korridorene er optimisme, men alle er likevel mer forsiktige i år enn tidligere. I fjor var tonen en helt annen. Da nærmet finalen for kartleggingen av det menneskelige genom seg, og børskursene pekte oppover.

Administrerende direktør i J.P. Morgan H&Q Dan Case advarer mot å sammenligne bioteknologiselskapene med børsutviklingen for internettselskapene. Han peker på at bioteknologiselskapene kommer med nye produkter og blir lønnsomme. Det er derfor ingen grunn for investorene til å forlate bioteknologisektoren.

Et panel av analytikere gir som råd at investorene bør se etter selskaper som er 12–18 måneder fra å lansere nye produkter. Mange av selskapene legger da også opp til en produktutviklingstakt som sikrer nylanseringer hvert eller annenhvert år.

Healthcare Conference er blitt et tradisjonsrikt arrangement som markerer starten på et nytt kalenderår for investorer og selskaper innen medisin og helse. Arrangør er den velrennomerte JP Morgan H&Q, en divisjon i Chase Securities. Opprinnelig var det den Silicon Valley-banken H&Q som sto for arrangementet. De ble kjøpt opp av JP Morgan og fusjonert inn i JP Morgan H&Q.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.