Biogassmåler gir metaninnholdet direkte

Den benytter ultralyd måleteknologi.

Biogassmåler gir metaninnholdet direkte
Biogassmåler som byr på direkte måling av metaninnholdet med en nøyaktighet på 1 prosent. Bilde: Krohne

Nøyaktigheter er på 1,0 prosent, av målt verdi, ved en strømningshastigheter på over 1 m/s. Selve mengdemålingen skal starte ned mot stillestående hastighet.

Les: Biogassmåleren gjør susen ved Sandefjord renseanlegg

Omregning til standardbetingelser

Biogassmåleren har en innebygd temperaturføler, som i kombinasjon med den målte lydforplantingshastigheten (VOS) muliggjør direkte måling av metaninnholdet via beregning av den molare masse. Måleren kan også omregne gass-strømningsvolumet til standardbetingelser ved å integrere en ekstern trykktransmitter.

Fulløpsmåleren har ingen bevegelige deler, null trykkfall, og minimalt med vedlikehold.

Les: Måler mengde i åpne kanaler uten spesielle krav til renneform

Korrosjonsbestandig

Målerøret er laget av syrefast stål (1.4404/316L) og transduserne av NACE-godkjent (National Association of Corrosion Engineers) grade 29 titan for maksimal korrosjonsbestandighet.

Elektronikken inkluderer avansert diagnostikk funksjon for å validere funksjonene til både måleren og prosessen. Måleren har utganger for 4-20 mA med overlagret HART, puls og Modbus (tillegg).

Les: Beredskapscontainer skal sikre vannforsyningen i hovedstaden

ATEX-godkjent

Måleren er sertifisert for bruk i eksplosjonsfarlige områder ATEX (sone 1). Alle utganger er ATEX Exi og aktive, og derfor enkle å implementere i et eksisterende system.

Les: Mengdemåler går på batteri og sender målinger via GSM/GPRS