KRAFT

Bioetanol-sluk for Umoe

Jens Ulltveit-Moe har investert 1,5 milliard i Umoe Bioenergy. I fjor hadde selskapet et underskudd på en halv milliard.
Jens Ulltveit-Moe har investert 1,5 milliard i Umoe Bioenergy. I fjor hadde selskapet et underskudd på en halv milliard. Bilde: Åserud, Lise
Stein Jarle Olsen
6. mars 2009 - 07:29

Jens Ulltveit-Moe og hans Umoe Bioenergy har 1700 ansatte i Brasil. Selskapet benytter sukkerrør til fremstilling av etanol til drivstoff.

Pengesluk

Siden 2006 skal Ulltveit-Moe ha brukt 1,5 milliard på selskapet, og man har også tatt opp mye gjeld for å finansiere satsingen.

2008 bød på et underskudd på 505 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Vil produsere strøm

Én sukkerrørknuser er allerede bygget. Den sto ferdig i oktober, seks måneder senere enn planlagt. En ny knuser skal være ferdig i april.

Man planlegger også å bygge et anlegg som utnytter restene etter sukkerrørene til å produsere elektrisitet. Til det trenger Umoe Bioenergy et nytt banklån på 200-300 millioner kroner.

Elektrisitetsanlegget vil kunne produsere rundt 80 MW, og selve bioetanolanlegget skal ha en kapasitet på opptil 300 millioner liter årlig.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.