KRAFT

Bioenergipotten til landbruket tom

TOMT: Bioenergiprogrammet fikk tilført 52 millioner kroner for 2011. Allerede 6. september var de tomme for penger.
TOMT: Bioenergiprogrammet fikk tilført 52 millioner kroner for 2011. Allerede 6. september var de tomme for penger. Bilde: colourbox.com
4. okt. 2011 - 07:21

Allerede i september gikk programmet tomt for midler, og nå krever Norsk Bioenergiforening (Nobio) at støtten til bygging av bioenergianlegg fordobles i det kommende statsbudsjettet, skriver Nationen.

Bioenergiprogrammet fikk 45 millioner kroner via jordbruksavtalen og resten over statsbudsjettet. Totalt er det tilført 52 millioner kroner, men 6. september var det tomt i kassa.

14 gigawattimer i kø

– Om noen som har fått støtte trekker seg, så kan det komme litt mer penger i år, men det er uansett ikke mye. De fleste må satse på at det blir satt av penger til neste år, sier Øyvind Halvorsen i Innovasjon Norge.

I år har 268 søknader fått støtte til å bygge ut 35 gigawattimer med fornybar energi. Ifølge Halvorsen ligger det søknader for ytterligere 19 millioner kroner i kø, noe som kunne ha gitt ytterligere 12–14 gigawattimer.

Europas største pelletsfabrikk: <br/> – Dette er et klimatiltak

Billefrykt rammer Biowood

Krever støttedobling

Nobio mener det er svært uheldig at det allerede er tomt for penger til bioenergi i Innovasjon Norge. De krever en dobling av støtten på statsbudsjettet.

– Myndighetene må satse sterkere på fornybar energi, og støtten til programmet må opp i 90 millioner kroner over statsbudsjettet, sier daglig leder Cato Kjølstad i Nobio.

Les også:

Oljefylket skal bli grønt

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.