KLIMA

Bin Laden kaster seg inn i klimadebatten

ENGASJERER SEG: ¿ Alle industriland, men først og fremst de store, er ansvarlige for krisen med global oppvarming, sier bin Laden.
ENGASJERER SEG: ¿ Alle industriland, men først og fremst de store, er ansvarlige for krisen med global oppvarming, sier bin Laden. Bilde: NASA
29. jan. 2010 - 13:28

Al-Qaida-leder Osama bin Laden mener i-landene er ansvarlige for den globale oppvarmingen. I et lydopptak oppfordrer han blant annet til boikott av amerikanske dollar.

Industriland ansvarlige

Lydopptaket ble sendt på den arabiskspråklige TV-kanalen Al.-Jazeera fredag.

– Alle industriland, men først og fremst de store, er ansvarlige for krisen med global oppvarming, sier bin Laden i opptaket.

Den uventede meldingen er trolig sendt ut i forbindelse med at verdens rikeste og mektigste har satt hverandre stevne på Verden økonomiske forum i Davos. Bin Laden advarer mot konsekvensene av global oppvarming.

Klimaendringer en realitet

– Å diskutere klimaendringer er ikke en intellektuell luksus, det er en realitet, sier han.

– Dette er en melding til hele verden om de som forårsaker global oppvarming, med vilje eller ikke, og hva de kan gjøre med det, sier han videre.

Al-Qaida-lederen kritiserer så administrasjonen til tidligere president George W. Bush for ikke å ha underskrevet Kyoto-protokollen. De lot være bare for å beskytte store amerikanske selskaper, mener bin Laden, som tar til orde for en boikott av amerikanske dollar. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.