Billigere mobildata med tvang

GIR OPP: IT-kommissær Viviane Reding har gitt opp frivillihetslinjen og jobber med regler som tvinger ned prisene på sms og mobildata i utlandet.
GIR OPP: IT-kommissær Viviane Reding har gitt opp frivillihetslinjen og jobber med regler som tvinger ned prisene på sms og mobildata i utlandet. (Bilde: Espen zachariassen)
  • nettarkiv

IT. EU skal i høst vurdere nye regler for å tvinge gjennom priskutt på mobildata og SMS i utlandet. Det varsler IT-kommissær Viviane Reding.

Hun ga mobilselskapene frist til første juli med senke prisene frivillig, men ingen har fulgt den linjen. Målet er å få ned prisene på det Reding mener er skyhøye satser på SMS, MMS og mobildata i utlandet. Å koble pc-en på nettet med mobildata i utlandet kan koste mellom 30 og 177 kroner pr. megabyte. Undersøkelser fra teletilsynene i flere EU-land viser prisstigning og SMS-priser på opp til 6,50 kroner.

Prosessen med å skru ned prisene starter i oktober, og Kommisjonen starter med satsene for å sende og motta tekstmeldinger i utlandet.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå