T2

Billigere digital speilrefleks

Mens markedet for kameraer til folk flest nå domineres av digitale modeller, henger speilrefleksmarkedet etter.

Bare 17 til 18 prosent av alle speilreflekskameraer (SLR) som selges i verden er digitale.

Digitale SLR har vært så dyre at bare proffene har kunnet kjøpe dem. Fra september er det ikke slik lenger. Canons nye digitale speilreflekskamera 300D vil friste amatørmarkedet, som til nå har vært dominert av analoge modeller.

Den nye EOS 300D nesten halverer prisen fra et gjennomsnitt på godt over 20.000 kroner til 11.990 kroner, uten å kompromisse med spesifikasjonene. Kameraet utkonkurrerer alle andre på pris.

Paradoksalt nok blir det også vanskelig for Canon selv å fortelle kundene hvorfor de skal kjøpe deres betydelig dyrere 10D-modell, som har omtrent samme spesifikasjoner som 300D.

Tekniske godbiter

Den nye modellen har en oppløsning på 6,3 megapiksler. Den har syvpunkts autofokus og måler lyset i 35 soner i bildet. Objektivet har et zoomområde fra 18 til 55 mm, som på grunn av at billedbrikken er mindre enn 35 mm film, tilsvarer 28 til 90 mm i analoge modeller.

Alle objektiver som er laget til Canons EOS, passer til det nye kameraet, men vil ha en televirkning som må ganges med 1,6 på grunn av brikkestørrelsen.

Kameraet er utstyrt med den lynraske billedprosessoren DIGIC. Den bidrar til at bildet tas når du trykker på knappen uten at elektronikken forlanger å tenke seg om et sekund eller to, noe som har ergret mang en digitalfotograf.

Mellomlageret gjør at du kan ta inntil fire bilder etter hverandre med en hastighet på 2,5 i sekundet. Brukere som skifter ut sin gamle speilrefleks med Canons nyskapning vil kjenne seg igjen på de fleste områder, og så i valg av filmhastighet. Men i stedet for å velge en annen filmrull, stilles ISO-hastigheten på kameraet på 100, 200, 400, 800 og 1600.

Alle som kjøper kameraet får også 100 MB permanent gratis lagerplass på Internett hvor venner og kjente kan gå inn og se på bildene.

- De færreste fotoentusiastene vil trenge mer oppløsning enn 300D kan by på, men utviklingen vil nok fortsette på dette området, tror Canons europeiske markedssjef Alessandro Stanzani. Fremtidens SLR-marked ventes å flate ut på 12 til 14 megapiksler i amatørsegmentet og 20 i det profesjonelle.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.