ARKIVNYHETER

Billigere Bluetooth-brikker

- Tilsvarende, mindre avanserte løsninger kostet i fjor over ti dollar, sier selskapets markedssjef Jarvis C. Tou, som har vært på Skandinavia-turné for å promovere brikken.

SiW3000 inneholder både radiomodem og prosessorkjerne på samme brikke. Tou fremhever spesielt Silicon Waves løsning med direkte omforming fra analoge til digitale signaler (direct conversion), som han hevder de er alene om.

- Løsningen gir et langt enklere kretsutlegg med lavere strømforbruk og bedre ytelse som resultat, sierTou.

Silicon Wave er et rent utviklingsselskap med bare ca. 100 ansatte. Produksjonen av kretsene foregår i Taiwan. Selskapet ble etablert for fem år siden, og det er tredje generasjons kretser de nå kommer med. Tou nevner HPs skrivere, Toshibas PC-er og Sonys Aibo robothund som eksempler på hvor man kan finne Silicon Wave Bluetooth-brikker.

Det ble levert i underkant av 30 millioner Bluetooth-enheter i 2002. Allerede i år ventes tallet å øke opp mot 100 millioner enheter. Og økningen kommer i første rekke på grunn av bruk i mobiltelefoner.

Det er derfor ikke noen tilfeldighet at Silicon Wave nå forsøker å få et fotfeste i Skandinavia. Infineon, som i fjor overtok Ericssons Bluetooth-virksomhet, leverer i dag Bluetooth-løsninger både til Sony-Ericsson og Nokias mobiltelefoner. Silicon Wave skulle nok gjerne hatt en liten bit av denne kaken.

Mange PC-er og håndholdte PDA-er vil etter hvert være utstyrt både med mulighet for WLAN-oppkobling og Bluetooth. - Der er det viktig at disse to radioteknologiene ikke virker forstyrrende inn på hverandre, sier Tou.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.