MOTOR

Billig-Think for Jay Leno

NBC-programleder og bilsamler Jay Leno har testet Think City og er ganske fornøyd. Spesielt med at den skal bygges i USA.
NBC-programleder og bilsamler Jay Leno har testet Think City og er ganske fornøyd. Spesielt med at den skal bygges i USA. Bilde: Jay Leno's Garage
16. nov. 2010 - 15:08

Mens Think City selges for 244 000 kroner her til lands, blir prisen på den amerikanskbygde versjonen av elbilen cirka 22 000 dollar (137 000 kroner).

Insentiver

Det opplyser markedsdirektør Michael Lock i Think til Jay Leno. Den berømte talkshowverten har hatt elbilen på testing på sitt nettsted, Jay Leno's Garage .

Prisen som Michael Lock oppgir for Think City når den kommer for salg i andre kvartal neste år, er 22 000 dollar i California.

Det vil si etter offentlige subsidier på 12 500 dollar (7 500 dollar føderalt og 5 000 dollar fra delstaten). Uten insentiver ville elbilen altså kostet 214 000 kroner. Det er fortsatt 30 000 kroner mindre enn det elbilen selges for her til lands: 244 000 kroner.

Riktignok selges toseteren for 224 000 kroner i en kampanjeperiode.

Les også: Nå kommer Think med fire seter

Fra gromlyd til elbil-summing

– Perfekt bil nummer to eller tre

Så hva slags mottakelse får Think City hos Leno?

Helt ok, kan være oppsummeringen. Den vesle plastbilen får ros for måten den oppfører seg på veien, at den er relativt kvikk og har en ålreit design.

Jay Lenos vurdering av Think er at det er en perfekt bil nummer to eller tre. Han påpeker at dette definitivt er en bybil. Ikke et kjøretøy du har lyst til å ut på motorveien med. Spesielt fordi kilowattimene forsvinner raskt da.

– Men for å kjøre ærend rundt i byen eller pendle en fast rute, er det en ganske så god bil, oppsummerer Leno.

Programlederen er kanskje mest av alt fornøyd med at Think City skal produseres i USA med USA-bygde batterier (litiumionebatterier fra EnerDel).

– En fabrikk i Elkhart, Indiana. Det blir ikke stort mer amerikansk enn det, mener han.

Gedigen bilsamling

Leno har vært programleder for The Tonight Show på NBC i snart 20 år. Han er dessuten kjent for å ha en av verdens største og mest verdifulle private bilsamlinger.

Den 1 579 kvadratmeter store «garasjen» er utstyrt med en egen stab mekanikere og ingeniører og huser rundt 100 klassiske biler.

For øvrig er Think City langt fra Lenos elbildebut. Han kan slå i bordet med å ha en Baker Electric 1906-modell i flåten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.