NYHETER_BYGG

Billig bostart

31. aug. 2001 - 11:30

Veidekke lanserer et nytt konsept for de som skal ha sin første bolig. Idéen er at boligen kan vokse med behovet for plass. Leiligheten består av to eller tre moduler og varierer mellom 40 og 80 kvadratmeter. Eieren kan selv benytte den ene delen, mens de andre kan leies ut. Utleiedelen består av hybel med bad og egen inngang, og er adskilt fra leiligheten med låst dør.

På denne måten vil månedlige utgifter bli lave. For en toroms med åpen kjøkkenløsning vil leien ligge i underkant av 3500 kroner per måned.

For å få kjøpt leilighetene må man være under en viss alder. Leilighetene vil også være prisregulert med egne bestemmelser i borettslagets vedtekter for å hindre spekulasjon. De unge behøver ikke stille med egenkapital, men det stilles som krav at de har skattbar inntekt.

Leilighetene bygges med husbanklån med nedbetalingstid over 20 år. Felleskostnadene ligger på 150 kroner per kvadratmeter per år. Det første prosjektet blir bygget på Bergheim mellom Dragvoll og Gløshaugen i Trondheim dersom alt går etter planen.

Se mer på www.startbo.no

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.