INDUSTRI

Billån fra Innovasjon Norge

Konsernsjef Olav Volldal i Kongsberg Automotive skal bruke pengene fra Innovasjon Norge til å betjene nye ordrer.
Konsernsjef Olav Volldal i Kongsberg Automotive skal bruke pengene fra Innovasjon Norge til å betjene nye ordrer. Bilde: Anders J. Steensen
Trond Gram
12. feb. 2009 - 20:58

- Bilindustrien og deres underleverandører er i en vanskelig situasjon, men vi har tro på at Kongsberg Automotive AS er et av selskapene som har en god fremtid også etter krisen, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge Gunn Ovesen i en pressemelding.

Torsdag vedtok Innovasjon Norge å tilby Kongsberg Automotive (KA) 145 millioner kroner i lån for å sikre fremtidige leveranser.

Er en innovativ bedrift

Det statlige innovasjons-organet begrunner lånet med at KA er en innovativ bedrift, med en dyktig ledelse og har en god spredning av kundeporteføljen.

- Pengene vil delvis bli brukt som likviditetsreserve og delvis for å betjene nye ordrer, heter det i en melding fra KA.

Selskapet har fått flere nye ordrer som forutsetter investeringer i produktutvikling og produksjonsutstyr. Pengene bidrar til å sikre fremtidige leveranser fra den norske delen av konsernet til verdens bilindustri.

Kan komme styrket ut av krisen

- Innovasjon Norge tilbyr lån og støtte til bedrifter som forventes å komme styrket ut av krisen. Kongsberg Automotive AS mener vi er et slikt firma, sier Ovesen.

Innovasjon Norge understreker i meldingen at Kongsberg Automotive AS har en betydelig forsknings- og utviklingsaktivitet å vise til.

Selskapet har også en viktig internasjonal posisjon. Dette er viktig for Innovasjon Norge i forbindelse med lånet som nå tilbys.