DATATELE

Bill Gates til Svalbard

GÅR I FRØ MED PENGER: Bill Gates har sagt at han har mer penger enn han selv trenger, derfor har han opprettet en veldedig stiftelse, som blant annet har gitt oppstartskapital til Verdens frøbank på Svalbard.
GÅR I FRØ MED PENGER: Bill Gates har sagt at han har mer penger enn han selv trenger, derfor har han opprettet en veldedig stiftelse, som blant annet har gitt oppstartskapital til Verdens frøbank på Svalbard. Bilde: Microsoft
Trond Heggelund
6. sep. 2007 - 11:25

I slutten av februar kan det bli den helt store kjendisfesten på Svalbard.

Foruten Bill Gates er også den kjente skuespilleren Leonardo DiCaprio invitert til Longyearbyen i forbindelse med åpningen av frøbanken.

DiCaprio har engasjert seg kraftig verdens miljøspørsmål.

Gates har flere jobber

Bill Gates har to jobber; det ene er som styreformannen og programvarearkitekt i programvaregiganten Microsoft.

Det andre jobben er som leder for ”Bill and Melinda Gates Foundation”, som er en veldedig stiftelse.

Stiftelsen er basert på ekteparets oppsparte midler. Og det er denne stiftelsen som har gitt 180 millioner kroner til Verdens Frøbank, som skal bygges i permafrosten ved Longyearbyen.

Har ikke vært i Norge siden 1994

– Om Bill Gates også vil besøke fastlandet eller Oslo i forbindelse med et mulig Svalbard-besøk, er ikke bestemt. Microsoft Norge er i hvert fall ikke gjort kjent med det. Men det ville morsomt og svært interessant å få han på besøk. Gates har ikke vært i Norge siden 1994, sier kommunikasjonsdirektør Eirik Lae Solberg.

Slutter som programvarearkitekt

Bill Gates skal fra og med 1. juli neste år ikke lenger vil være involvert i den daglige driften av Microsoft. Det betyr at han slutter konsernets sjefs programvarearkitekt.

Han vil da fortsette som selskapets styreleder.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.