PROSJEKTER

Bilistene får ha smal E6-bru for seg selv: Nå bygges det egen gangbru på Ringebu

Anlegg Øst Entreprenør AS fikk oppdraget med å bygge brua på oppdrag for Statens vegvesen.

Den nye gang- og sykkelbrua i Ringebu blir bygd i betong, tre og stål. Brua skal krysse Våla på skrå noen meter nedenfor E6-brua.
Den nye gang- og sykkelbrua i Ringebu blir bygd i betong, tre og stål. Brua skal krysse Våla på skrå noen meter nedenfor E6-brua. Illustrasjon: Norconsult
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
29. jan. 2020 - 13:09
Endelig skal de myke trafikantene i Ringebu slippe å krysse elva Våla på ei smal E6-bru blant tungbiler og annen trafikk på veg til skole, fritidsaktiviteter og jobb. Nå får de egen bru og bilistene får E6-brua for seg sjøl, melder Statens vegvesen i en pressemelding.
 
– Jeg er veldig glad for at vi nå kan starte med bygging av ny gang- og sykkelbru i Ringebu. Den har vært ønsket i mange år og vil bidra til å bedre trafikksikkerheten på stedet, sier seksjonsleder Jan Nørstegård i Statens vegvesen.
 
Det var Anlegg Øst Entreprenør AS som vant anbudskonkurransen om bygging av brua. De konkurrerte med tre andre entreprenører – Åge Haverstad AS, Dokka Entreprenør AS og Stian Brenden Maskinservice. Konkurransen var basert på laveste pris, og Anlegg Øst vant med sitt anbud på vel 17,6 millioner kroner.
 
- Vi regner med å inngå kontrakt med Anlegg Øst i begynnelsen av februar, sier Nørstegård, - slik at den nye gang- og sykkelbrua kan stå ferdig til høsten.
Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.