MOTOR

Bilimportør oppfordrer til bruk av biodiesel

PUMPEPÅBUD: Rødgrønne stortingspolitikere vil tvinge bensinstasjoner til å selge "grønt" drivstoff.
PUMPEPÅBUD: Rødgrønne stortingspolitikere vil tvinge bensinstasjoner til å selge "grønt" drivstoff. Bilde: Anders J. Steensen
Jannicke Nilsen
21. feb. 2007 - 08:00

MøllerGruppen de bileierne som har muligheten til det om å ta biodieselet i bruk. 20 000 Volkswagen-, Audi- og Skodaeiere har fått oppfordringen.

-Positive toner

- Vi oppfordrer våre kunder til å kjøre mest mulig miljøvennlig. Det finnes nå så mange som kan bruke dette. Så da informerer vi om at dette bør de gjøre i forhold til å redusere de skadelige CO 2-utslippene, sier informasjonsdirektør Paul Hegna i Møllergruppen til NRK Forbrukerinspektørene.

Dette er nye, positive toner fra bilbransjen, mener Bellona.

Tilbakeholden

– Dette er veldig positivt. Det finnes veldig mange biler som kan gå på biodrivstoff, men det har vært vanskelig å vite sikkert akkurat hvilke. Til nå har importørene vært tilbakeholdne med å gi garantier, sier rådgiver i Bellona, Konrad Pütz.

Pütz i Bellona sier han gjerne vil se at andre importører også offentliggjør lignende lister.

Lønnsom profilering

– Antakelig kommer det snart. Etterspørselen er blitt tydeligere, og produsentene ser ut til å mene at det er lønnsomt å profilere de bilene som kan gå på biodrivstoff, sier Pütz.

I programmet FBI på NRK i forrige uke lovet samferdselsminister Liv Signe Navarsete at det i løpet av et halvt års tid skal offentliggjøres en liste over hvilke biler som kan bruke biodrivstoff.

Inn i vognkortet

Det skal også komme en kode i vognkortene til nye biler for hvilken innblandingsprosent med biodrivstoff bilen tåler.

– At Navarsete lover dette, og at Møller-gruppen offentliggjør sin liste, viser en veldig fin utvikling, sier Pütz.

I Norge finnes det i dag fire pumper med biodiesel. HydroTexaco har pumper i Oslo, Brandbu og på Lillehammer, mens Biodiesel Norge har en pumpe i Stavanger.

Det finnes to bioetanolpumper i Norge, en på Storo og en på Skøyen i Oslo.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.