NYHETER

Bilfinger lavest med betongalternativ på Tresfjordbrua

Av fem tilbydere er det Bilfinger Bergers forslag til betongbru over Tresfjorden som ligger lavest i pris , med et tilbud på 571 mill kroner.

Slik vil Tresfjordbrua se ut sommeren 2015, hvis stålalternativet blir valgt. Anbudsfristen går ut 13. august. (Ill.: Per T. Nilsen/F. Aamlid/Multiconsult)
Slik vil Tresfjordbrua se ut sommeren 2015, hvis stålalternativet blir valgt. Anbudsfristen går ut 13. august. (Ill.: Per T. Nilsen/F. Aamlid/Multiconsult)
Redaksjonen Våre Veger
22. aug. 2012 - 10:59

Tresfjordbrua ble utlyst i tre brualternativer, der et er med stålkasseoverbygning og de to andre med betongkasseoverbygning. Alternativene for Tresfjordbrua er kvalitetsmessig likeverdige, dermed blir tilbudsprisen avgjørende for valg av løsning. Det var to norske av de fem entreprenørene som leverte tilbud.

Tilbudsnr.

Tilbyder

Betongalternativ

ekskl. mva

Stålalternativet

ekskl. mva

FFB-alternativet

ekskl. mva

1

Bilfinger Berger A/S

571.954.609,60

 

 

2

Reinertsen A/S

 

763.977.542.-

 

3

Skanska Norge A/S

794.222.411,-

 

 

4

AF Alpine Bau Gmbh/NCC

 

 

710.988.762,-

5

Implenia A/S og E. Phil & sønn A/S

 

 

734.757.719

 - Tresfjordbrua er ingen enkel konkurranse. Brua er ikke enkel å prise og ikke enkel å prosjektere og å bygge.. Vi er fornøyde med tilbudene, men det er et prosentvis stort sprang mellom laveste og høyeste tilbud. Oppslutningen viser oss også at det var riktig å lyse Tresfjordbrua ut i tre alternativ. Det er ikke uvanlig at større entreprenører slår seg sammen for å gi tilbud på en så stor jobb som Tresfjordbrua er.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Vi vil nå gå bak tilbudene og vurdere prisene, og vi vil ha vår innstilling klar i slutten av september.

Byggestart vil trolig være i slutten av 2012, med ferdigstillelse i sommeren 2015, sier prosjektleder Halgeir Brudeseth.

 E136 Tresfjordbrua og Vågstrandstunnelen er det største utbyggingsprosjektet som starter opp i regi av Statens vegvesen Region midt i år og neste år.

Kryssingen av Tresfjorden blir samlet om lag 2 km lang; sjøfyllingen utgjør 700 meter og brua blir 1 290 meter. Sjøfyllinga inngår i tunnelentreprisen.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.