BILDESERIE: TV-nyhetene på IFA

Panasonic sparte ikke på konfekten i sin IFA-hall. De hadde imidlertid ikke mye nytt å komme med på TV-fronten. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Det tyske luksusmerket Loewe viste frem sin nye serie Individual. Disse lekkerbisknene kommer i hvit, sort eller sølvfinish, med ekstra innleggspaneler i alle regnbuens farger. TV-ene har 3D-støtte, 400 Hz og støtte for apps gjennom Loewe MediaNet. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Denne, også fra Loewe, er kun på konseptstadiet. Superbredformat-tv-en kan brukes både vertikalt og horisontalt. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Et annet Loewe-konsept, med en hovedskjerm og en ekstraskjerm på siden for innhold for eksempel fra sosiale medier eller spill. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Uansett hva man synes om Loewe-konseptene er vel en ting relativt sikkert: De blir ikke billige. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
JVCKenwood viste frem sitt nye 4K2K-videokamera, med en oppløsning på 3840x2160 piksler. Bitraten er hele 144 Mbps, og selskapet viste frem bilder fra herligheten på en konsept-TV. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Panasonic hadde imidlertid en ny smart-TV-portal å by på for sine smarte Viera-TV-er. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Denne dusj-TV-en fra Panasonic kommer, ikke overraskende, kun på markedet i Japan. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Philips lanserte sin nye Cinema 21:9 Platinum-TV med brask og bram på IFA. Den nye 58-tommeren har hele 1200 Hz gjenoppfriskningsrate. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Panasonics ultrabrede TV-er har en 3D-funksjon som gjør at to spillere kan spille samtidig på full skjerm med hvert sitt bilde. LG lanserte også en liknende funksjon på IFA. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Samsungs IFA-hall var direkte enorm, og myldret av folk som ville se selskapets nyheter. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Den eneste ordentlige TV-nyheten fra Samsung var at selskapets populære 8-serie LED-skjermer nå kommer i 60-tommer-utgave. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
De nye supertynne rammene til Samsung er veldig lekre. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
LG viste frem sin sin nye verdensrekordtynne TV. Den måler magre 7,9 millimeter og er 23 tommer stor. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
LGs supertynne har modellnummer E2391VR og ifølge LG en dynamisk kontrast på over 10.000.000:1. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
LG viste også frem det de hevder er verdens største 3DTV. Den måler 72 tommer. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
"Smart" og 3D er to stikkord som i høyeste grad gjelder for TV-produsentene i disse dager. Her spillet "Cut the rope" på en LG-TV. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
LGs siste store nyhet på IFA var "Pentouch TV" - en enorm plasmaskjerm med medfølgende penn. Tegneverktøyene skal kunne brukes både til lek og seriøse ting. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
JVC og den japanske statskringkasteren NHK begynte å jobbe med såkalt Super Hi-Vision i 1995, og planlegger å starte testsendinger i 2020. Formatet har en oppløsning på enorme 7.680 x 4.320 piksler, og selskapene viste frem den 85 tommer store TV-en de har utviklet til 8K4K-formatet. Formatet har for øvrig støtte for lyd opptil 22.2. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Det er ikke bare Samsung og LG som kan lage tynne TV-er. Her årets siste LED-modell fra japanske Funai. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Trådløs TV fra kinesiske Haier. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
TV-er til fargerike barnerom fra Hannspree. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Om du stort sett bare ser på golf uansett, hvorfor ikke rett og slett ha en golf-TV? Fra Hannspree. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
Til sist: Lekre TV-benker fra Erard. (Bilde: Stein Jarle Olsen)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå